Dekmantel stapt voor ADE uit MC Theater

ADE en Dekmantel zoeken naar alternatieve locaties

Ingmar Griffioen ,

Dekmantel heeft zich voor het ADE-programma teruggetrokken uit het MC Theater. Het multiculturele theater dat maandag het faillissement aanvroeg heeft het complete Amsterdam Dance Event-programma afgelast, zo meldt DjBroadcast. Dekmantel laat weten naar vervangende locaties op zoek te zijn voor de vier feesten, die van donderdag tot en met zondag in het podium op het Westergasterrein zouden plaatsvinden.

Volgens MC Theater-woordvoerder Pieter Eelkman Rooda hebben Dekmantel/ADE zich formeel teruggetrokken. "Ze kunnen nog niet aangeven naar welke zaal ze gaan. Dat weten ze aanstaande vrijdag of maandag pas", zo tekende DjBroadcast op.

Dekmantel zelf laat op Facebook weten: "Vanwege het aanstaande faillissement van MC Theater zien we onze avonden die daar tijdens ADE zouden plaatsvinden ernstig in gevaar komen. Op dit moment zijn we druk bezig om naar alternatieven te kijken. Na het weekend hebben we hopelijk meer nieuws."

Het Afrovibes festival (theater, dans, hiphop, jazz, design en debat) gaat wel gewoon door als gepland in het MC Theater. 'Ondanks alle berichten over het faillissement van het MC Theater vindt het Afrovibes festival gewoon plaats in het MC Theater van 8 t/m 11 oktober', zo schrijft de organisatie in een persbericht.