ADE14: Please Don't Tell met Partysquad moet lijken op hiphopclip

maar Jimmy Woo komt niet van de grond

Tim van der Steen ,

Grey Goose wodka, Partysquad en ladingen hiphop en trap bangers: alle ingrediënten zijn aanwezig om Please Don't Tell in Jimmy Woo te laten exploderen. De toko is afgeladen en het publiek kan zich onmogelijk vervelen met de tracks vol verzengende beats en toeters die elkaar in rap tempo opvolgen. Het kookpunt wordt echter nooit bereikt.

Jeftuz staat zijn soepele R&B en hiphop te draaien voor het stampvolle bovenzaaltje van de Jimmy Woo. Het duurt een eeuwigheid voor je de bar bereikt voor een biertje in aluminium flesje. Een serveerster worstelt zich door de menigte naar een van de gereserveerde tafels, waar zij een anderhalve literfles Grey Goose met vuurwerk aflevert. Het wodkamerk wordt regelmatig in hiphop tracks genoemd. Het is hier zien en vooral gezien worden. Het moet hier zijn als op tv.

Opeens is er ademruimte boven, Lady Bee is haar set begonnen in de kelder. Zij is ooit begonnen als mc en werd later dj. Waar zij vroeger met haar stem het publiek opzweepte, probeert Bee het nu met haar mix van trap, urban en house. Tracks draaien zelden langer dan een minuut en het zaaltje komt aardig in beweging maar extatisch wordt het nooit. Ach, het is nog vroeg. Met TWRK lijkt dat iets beter te gaan. Het Amerikaanse duo serveert aan de lopende band classics, van House Of Pain's "Jump Around" tot "This Is How We Do It" van Montell Jordan, afgewisseld met knalharde trap.

The Partysquad is aan zet. Dj Jerry Leembruggen en mc Ruben Fernhout draaien al een tijdje mee en zetten de vergaarde trucendoos in om de zaal bij de les te houden. Een sitdown, een hardstyle cover van "Smells Like Teen Spirit", constante drops achter elkaar in een poging nog harder te knallen. Zelfs tracks als "#Pantsdown" doen het niet echt. “Er zijn er hier een paar aan de pilluuhh!,” roept Fernhout. Een handjevol misschien, bij de meesten heeft de wodka inmiddels zijn werk gedaan. De zaal stinkt naar Red Bull en zweet, maar dat komt door drukte, niet door het harde dansen.

“Als jullie nog steeds lekker gaan, handjes in de lucht.” DJ Alvaro mag het afmaken. “You've got to show me love” schalt door de speakers maar handen gaan niet omhoog. Major Lazer en Usher nog maar een keer dan, die deden het eerder op de avond wel ok. Tegen vier uur is het klaar, het bombardement van drops kreeg het feest niet echt van de grond. Op een hiphop clip heeft het allemaal uiteindelijk alleen maar geleken.