115 uur ADE14 zonder slaap: dag 4

Van Breakfast Club tot Mad Decent tot de marathonavond van Trouw

Atze de Vrieze ,

Vijf nachten op rij dansen tot de zon opkomt, tijdens Amsterdam Dance Event kan het. Sterker nog, als je wilt kun je de dagen zo’n beetje 24 uur vullen met interessante panels, pre-party’s en afterparty’s. 3voor12 schrijft de ultieme route uit voor 115 uur non-stop ADE 2014.

Zaterdag
De Melkweg heeft de zaterdagochtend gekaapt met hun day party Breakfast Club, meteen vanaf 07:00 uur. Vorig jaar was dat een behoorlijk succes, met een mengeling van kapotgedanste zombies en frisse hoentjes. De line-up daar is prima, met o.a. Mathew Jonson en Minilogue. Er zijn nog wat vroege feestjes, maar die zijn wat bescheidener van aard. Vanaf nu is er echt geen stoppen meer aan. Op de NDSM werf is dit jaar zelfs een compleet dagfestival uit de grond gestampt met Dockyard (voornamelijk techno), alsof het nog hartje zomer is. 

En dat terwijl de conferentie ook nog gewoon door gaat. Om 12:00 uur bijvoorbeeld spreekt Tony Andrews namens Funktion One, het geluidssysteem dat in technoclubs die dienst uitmaakt. De jongens van Dekmantel zweren er bijvoorbeeld bij. Ook leuk: een afvaardiging van Mad Decent (niet Diplo zelf) praat over de grote impact van Nederlanders op het populaire label. Boaz van de Beatz en The Partysquad zitten daar uiteraard ook bij (14:00). Interessant voor eenieder die dit schema van A tot Z aan het volgen is: om 16:00 uur ligt de vraag op tafel: hoe overleef je (letterlijk en figuurlijk) in de snelle dj-wereld? Dan gaat het dus niet alleen om de fysieke uitdagingen en verleidingen, maar vooral ook om de steeds razender opeenvolging van hypes, waardoor het lastig is om een langdurige carriere van de grond te krijgen. Oh, laten we ook nog even langs gaan in het Kompakt winkeltje op de Oudezijds Achterburgwal. Of Voorburgwal, ergens op de wallen in elk geval. De hele week draaien daar al Kompakt-jongens (waaronder Hollandse trots Weval), op zaterdag sluit headhoncho Michael Mayer de tent (18:00). Snel nog even een film over de Portugees/Afrikaanse dansmuziek Kudoro meepikken in de Balie, en dan de nacht in.
 
Straf_werk in De Overkant, DGTL in de Scheepsbouwloods, Zeezout X Adept in Undercurrent, goede opties, maar HET feest van de nacht is wat ons betreft toch in Trouw. Daar staan Four Tet en Jon Hopkins, twee toonaangevende producers met een heel eigen geluid. In de kelder onder andere Move D, die tijdens de Dekmantel afterparty begin augustus een waanzinnige tripset stond te draaien. Hier kun je ook terecht tot het langste non-stop feest, want Trouw gaat met een super elegante line-up door tot maar liefst maandagochtend zeven uur.