115 uur ADE14 zonder slaap: dag 3

Van VLLA naar Michael Rapino naar 4DSound naar Dekmantel

Atze de Vrieze ,

Vijf nachten op rij dansen tot de zon opkomt, tijdens Amsterdam Dance Event kan het. Sterker nog, als je wilt kun je de dagen zo’n beetje 24 uur vullen met interessante panels, pre-party’s en afterparty’s. 3voor12 schrijft de ultieme route uit voor 115 uur non-stop ADE 2014.

Ja! Daar zijn de eerste afters. Voor broedplaats VLLA (SHMLSS, Dollkraut) moet je nog wel een flink eind fietsen, maar broedplaats klinkt spannend, dus waarom niet? Sugar Factory (Pig & Dan, Tahko) ligt midden in het centrum. Na een gezond ontbijt schuiven we vervolgens al vroeg aan in een inkijkje in de portemonnee van Spotify (12:10). De kans dat we echt iets nieuws gaan horen is altijd klein bij de stream-Zweden, maar het blijft een hot item. Nog hotter is de komst van Michael Rapino, president van Live Nation. Hij moest haast wel, nu we het alleen nog maar hebben over grote concurrent SFX (14:00).
 
Om de tijd te doden vinden we even onderdak bij de Ton Ton Club, een old school arcade-hal met flipperkasten op de Wallen en een 3D printer die vinyl maakt. Om vervolgens daar vlakbij even de Mary Go Wild rave-kelder in te duiken. Een jaar geleden verscheen het grote dance-boek, nu hebben de makers een winkeltje aan de Zeedijk. Dj’s worden pas een uur voor hun set aangekondigd (tot 20:00). Door naar Suzy Wong, waar SOPHIE (alias een van de mannen achter love it or hate it hit Hey QT) iets goed te maken heeft met Appelsap na het cancelen van zijn show eerder dit jaar. Hij staat er tussen de Amsterdamse dj’s, waar hij later op de avond nog in het grote Paradiso draait (vanaf 18:00). Afrojack in Ziggodome? Mwa, dan liever die diepte in met Vladislav Delay, die in het Compagnietheater meedoet aan het project 4DSound, dat de hele week loopt. Verwacht iets met technologische vernieuwing en intelligente muziek, meer info bij de vele masterclasses de hele week (vanaf 21:00).
 
Goed, los dan maar? We kiezen vandaag voor de Dekmantel Detroit avond met Moodymann, Carl Craig en Mike Banks. Het is de vraag hoe we daar binnen gaan komen, want omdat het MC Theater omviel, verplaatste Dekmantel zijn hele hebben en houden naar de naastgelegen North Sea Jazz Club, die veel en veel te klein zal blijken te zijn. Goed nieuws voor onze marathon: ze gaan nu wel een uurtje langer door, tot 08:00! Het beste alternatief als het vol is (want dat is het)? Koze’s Pampa Records en Atomnation in de nieuwe club Marktkantine, voor de veteranen bekend als de plek waar vroeger Marcanti zat.