115 uur ADE14 zonder slaap: dag 2

Van Seth Troxler's keynote naar 2562 naar Dubfire in Roest

Atze de Vrieze ,

Vijf nachten op rij dansen tot de zon opkomt, tijdens Amsterdam Dance Event kan het. Sterker nog, als je wilt kun je de dagen zo’n beetje 24 uur vullen met interessante panels, pre-party’s en afterparty’s. 3voor12 schrijft de ultieme route voor je uit voor 115 uur non-stop ADE 2014.

Als we om zeven uur Trouw uit rollen, stuiten we op het eerste gat. Maar liefst tot twaalf uur is er niets (maar dan ook echt niets) te doen. Koester het even, je zult er later deze week naar terug verlangen. Chef-kok en techno dj Seth Troxler opent de conferentie even na het middaguur met een keynote speech van een kwartier (12:30). Dat is niet lang, maar we zijn alvast benieuwd welke EDM-dj hij dit keer op de korrel neemt. Interessante spreker is ook Hans Zimmer, de Hollywood soundtrackgigant die veel samenwerkt met Junkie XL (15:30). Wat heeft de man achter The Lion King in hemelsnaam op ADE te zoeken? Daar geeft ie ongetwijfeld antwoord op. Ook die middag mogen SFX-prooien Rocco Veenboer en Sander Groet vertellen over hun leven als ondernemer (en wat ze met het geld van de Amerikanen gaan doen).
Waarna we rustig naar het Blauwe Theehuis in het Vondelpark trekken om daar een stukje van De Sluwe Vos mee te pikken (vanaf 14:00). Elke dag wat te doen daar, voor wie vroeg wil dansen met het pinkje omhoog. Vroeg dansen kun je ook bij Voyage Direct, het houselabel van Tom Trago, dat zijn intrek neemt in De Waterkant, een nieuwe tent onder parkeergarage Q-Park (vanaf 19:00). Grappig genoeg staat Trago zelf niet op de line-up, wel vrienden als Maxi Mill en Awanto 3. Producer 2562 presenteert al om half negen zijn fantastische nieuwe album The New Today in Pakhuis de Zwijger. Echt een bijzonder meeslepende plaat heeft de meester-sampelaar gemaakt, ritmisch heel spannend. Best wel slim om zo vroeg al te beginnen, want de nacht is overvol. 
Laten we EDM-kanonnen Martin Garrix en Hardwell maar even skippen, en meteen doorgaan naar Dubfire, die in Roest zijn nieuwe liveset presenteert. Gezien het feit dat hij Adrian Sherwood naast zich heeft staan, zou hij het eerste deel van zijn naam wel eens eer aan kunnen doen (tot 06:00). Ook interessant: de terugkeer van garage-pionier MK, die dankzij de revival van het genre ineens weer duizenden hits scoort met nieuwe remixen. Hij staat tot 07:00 uur in Chicago Social Club. Dan tot slot nog even naar de andere kant van de stad, waar de straffe Napolitaan Joseph Capriati op Awakenings tot 08:00 door ramt.