115 uur ADE14 zonder slaap: dag 5

Van Trouw op Zondag tot iets heel anders in OT301 tot Ostgut Ton tot de zon opkomt

Atze de Vrieze ,

Vijf nachten op rij dansen tot de zon opkomt, tijdens Amsterdam Dance Event kan het. Sterker nog, als je wilt kun je de dagen zo’n beetje 24 uur vullen met interessante panels, pre-party’s en afterparty’s. 3voor12 schrijft de ultieme route uit voor 115 uur non-stop ADE 2014.

Zondag:
We zijn er, de laatste dag! Waar waren we gebleven? Ja, in Trouw dus, waar we het daglicht gewoon negeren en de hele dag door dansen op Talaboman (Axel Boman en John Talabot), Mano Le Tough en een hele sloot Nederlanders. Trouw heeft sowieso dit jaar opvallend veel ruimte voor de eigen scene, en dat is te prijzen. Het is tekenend voor de club dat het (in elk geval op papier) niet zozeer doorbeukmuziek geprogrammeerd heeft, maar juist opvallend elegant, stijlvol. Het zal een intense beleving zijn, want de laatste maanden van Trouw zijn ingegaan. 

Je kunt daar dus echt tot maandagochtend zeven uur zijn, maar er is meer te doen. Juist op de zondag is het tijd voor eens iets anders, om het een beetje fris te houden. We hebben voortdurend house en techno op ons af gevuurd gekregen. Zo veel dat het soms wel eens leek of al het andere er niet toe doet. Juist daarom organiseert OT301 Ruiskamer: verschillende dj’s komen in huiskamersetting juist iets anders draaien dan ze normaal doen. Bij Cocktail d'Amore in Canvas kwamen ze op min of meer hetzelfde idee, andere muziek! Ze beloven er krautrock, synthpop, cosmic en new wave. Als je echt wilt kun je in Mixt Up je portret laten tekenen, maar of je dat echt wilt na vier nachten ADE? Er is ook nog een serieus overdag-festival gaande: Objectivity in Thuishaven.
Toch nog even serieus door? Dat kan hoor. De meeste venues houden het voor gezien, maar je kunt bijvoorbeeld nog naar de Elementenstraat, voor o.a. Ten Walls, Loco Dice en Henrik Schwarz. Bij Awakenings beviel het vorig jaar niet zo op de woensdag, en dus verhuisden ze naar de zondag. Dat liep ook niet bepaald storm, waardoor de organisatie zich zelfs genoopt zag tot een twee-voor-de-prijs-van-een actie, ongekend voor Awakenings. Het zal (mede daardoor) alsnog vol raken, en met de line-up is niets mis, met o.a. Gaiser, Dubfire en een mystery guest als afsluiter. Traditionele afsluiter van het Amsterdam Dance Event is inmiddels ook de Ostgut Ton-avond van Dekmantel. De Berghain-dj’s zijn het wel gewend om door te gaan tot maandagochtend, en dat gaan ze ook dit jaar doen. Tot acht uur maar liefst. Als de gewone wereld allang weer in de forensentrein zit, als de kinderen alweer naar het kinderdagverblijf zijn, als de studenten hun boeken voorzichtig weer open slaan en als zelfs (ZELFS!) het 3voor12HQ in Hilversum al weer bijna gewoon bevolkt wordt.