3voor12 Checklist (week 26) O.a. Typhoon, Alt-J en Lorde 3voor12 Checklist (week 26) O.a. Typhoon, Alt-J en Lorde

Elke week de beste nieuwe muziek

, Willem van Zeeland

3voor12 Checklist (week 26) O.a. Typhoon, Alt-J en Lorde

Elke week de beste nieuwe muziek

Willem van Zeeland ,

Het was een nek-aan-nek race deze week tussen het nieuwe album van Typhoon en de nieuwe single van Alt-J. Verder niet te missen deze week: de concertvideo van Lorde, live in TivoliVredenburg, te vinden alhier op 3voor12.

 1 (-) Typhoon - Lobi Di Basi (album)
Na zeven jaar is er eindelijk weer een solo-album van Typhoon. En meteen is hij Album Van De Week bij 3voor12. En nr 1 in deze Checklist. Ga hem zien de komende weken. Je hebt onder andere de kans op het Woo-Hah Festival, op 6 juli in Tilburg.

2 (-) Alt-J - Hunger Of The Pine (single)
Ineens is daar een nieuwe single van de makers van het Album Van Het Jaar 2012. Zal geen grote hit worden, zo is de verwachting, maar het is wel een heel mooi nummer.

3 (-) Lorde - live in TivoliVredenburg, Utrecht (video)
Het was een overdonderend goed concert van de 17-jarige Nieuwzeelandse Lorde, op maandag 26 mei in de gloedniewe Ronda-zaal van het Utrechtse TivoliVredenburg. Ook de sceptici die dachten in Lorde vooral een nieuw tienersterretje te zien zullen omvergeblazen worden door haar lef en vooral haar klasse. Het concert is in zijn geheel terug te zien op 3voor12.

4 (-) White Lung - Deep Fantasy (album)
Harde, felle postpunk van een band die bijna alleen uit vrouwen bestaat. Afkomstig uit het Canadese Vancouver. Nu nog maar hopen dat ze de komende maanden live net zo goed worden als op de plaat.

5 (-) Strand Of Oaks - Heal (album)
Bijzonder album van indierockband, die af en toe het classic rock-geluid niet schuwt. Voer voor de liefhebbers van War On Drugs. In een interview met 3voor12 zegt zanger Timothy Showalter zich kut te voelen, maar hij verwacht er wel overheen te komen. Maar ach, de meeste mensen zouden zich kut voelen na 27 blikjes Grolsch en die beweert Showalter al achter de kiezen te hebben.

6 (3) Plastikman - EX (album)
Het heeft ruim tien jaar geduurd, maar eindelijk heeft Ritchie Hawtin zijn Plastikman-alias weer uit de kast getrokken. Dieper dan diep en spacer dan space.

7 (-) Tomas Barfod - Love Me (album)
Poppy elektronica uit Denemarken, met heel veel gastvocalisten.  Dit weekend te zien op Best Kept Secret.

9 (-) Martyn - The Air Between Words
Martyn 's nieuwe album klinkt een stuk losser dan zijn vorige werk. Meer analoge apparatuur, meer op de dansvloer gericht, en een stuk minder donker. En we willen het niet te vaak zeggen, maar Glassbeadgames is wat ons betreft dé festivalhit voor deze zomer.

10 (-) Mnek - I Wrote A Song About You
Hij is bekend van zijn samenwerking met Gorgon City en zijn vriendschap met Disclosure. Dit is de eerste solosingle voor deze Brit van Nigeriaanse afkomst, die al een hele tijd op internet liep te buzzen.

11 (-) Trippy Turtle - Trippy's Theme (single)
We zagen de mysterieuze Noor Trippy Turtle al aan het werk op Eurosonic Noorderslag met zijn foute jaren negentig R'n'B glijers in nieuwe trap- en clubhouse-jasjes. Dit is zijn nieuwe single, een hit en een achtbaanrit.
12 (-) Jack White - Lazaretto (album)

Nieuw album van de modernist die zich bekeerde tot de barok. Bij voorkeur komen in de vinyl-versie, die vol zit met ingenieuze foefjes. Op 1 juli te zien in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12