3voor12 Checklist (week 16): o.a. Chet Faker, Eagulls en Jessica Lea Mayfield 3voor12 Checklist (week 16): o.a. Chet Faker, Eagulls en Jessica Lea Mayfield

Elke week de beste muziek

, Ingmar Griffioen

3voor12 Checklist (week 16): o.a. Chet Faker, Eagulls en Jessica Lea Mayfield

Elke week de beste muziek

Ingmar Griffioen ,

Met het weekend voor de deur is het tijd voor een nieuwe 3voor12 Checklist, de chart met de beste muziek die je deze week gehoord moet hebben. Na zijn klasse single komt de Australische Chet Faker ook met zijn album op stip binnen, op 1 nog wel. Built On Glass is Album van de Week bovendien. Eagulls blies Motel Mozaique tweemaal omver, dus kijk in ieder geval die sessie terug! En dan komt aanstormende folkmevrouw Jessica Lea Mayfield opeens een stuk pittiger uit de hoek, fijn hoor. Genieten maar en prettig weekend vast!

1. Chet Faker - Built On Glass (album)
Single Talk is Cheap haalde een paar weken terug al de tweede plaats van de Checklist, het album komt meteen binnen op 1 en is Album van de Week bij 3voor12. Chet Faker is Australiër Nicholas Murphy, die eerder opzien baarde met een cover van No Diggity, twee liedjes in de Australische Song Van Het Jaar 2013 en een track met Flume. Faker maakt superzwoele elektronische soul met in R&B gedrenkte vocalen. Album op de Luisterpaal.

2. Eagulls - Nerve Endings (Motel Mozaique sessie)
Eagulls blies Motel Mozaique vorig weekend tweemaal omver; in Rotown en het nhow hotel zijn ze nog steeds op zoek naar de brokstukken. Kijk in ieder geval die 3voor12 sessie terug van de jonge Amerikaanse post-punkers. Of beter: check alle MoMo-sessies!

3. Jessica Lea Mayfield - I Wanna Love You (single)
Jee wat komt die aanstormende folkmevrouw Jessica Lea Mayfield (check die 3voor12 liftsessie uit 2008) daar opeens een stuk pittiger uit de hoek, fijn hoor. Vergeet de folk en shoegazen maar met de nieuwe 90s, depri en grungy Jessica Lea Mayfield.

4. Sigma ft. Kanye West - Nobody To Love (single)
Goed voorbeeld van de participatiesamenleving: Kanye's Bound 2 officieuze remix doet het zó goed, dat het de zegen van 'Ye himself krijgt. De gelegaliseerde illegale remix knalt aanstaande zondag op 1 binnen in de UK. De fijne clip doet er ook meteen een strik omheen.

5. dOOp vs Subp Yao - Ball On

Stijgt met stip door deze exotische zomerhit van eigen bodem, van de mannen die ons ook al de Skippyballenbounce gaven. Verkapt voetbalanthem voor wie houdt van out of the box producties en buitenaardse flows. En naar verluidt ontstaan na het inademen van een goede teug lachgas.

6.
DJ Snake & Lil Jon - Turn Down For What (single)
Dé manier om gelijktijdig met de buren het weekend in te knallen. Wat een kneiter zeg, inclusief schattige clip

7. Paolo Nutini - Caustic Love (album)
De Schotse singer-songwriter Paolo Nutini stond onlangs nog in de vroege ochtend bij Giel te spelen en we zien hem ook terug op Pinkpop. Dat heeft alles te maken met zijn sterke derde album Caustic Love, begin dit jaar voorafgegaan door single 'Scream (Funk My Life Up)'.

8. Todd Terje - It's Album Time (Album)

Todd Terje vond het tijd voor een nieuw album en zie daar: It’s Album Time. In de fluistersingle Johnny and Mary wordt de producer bijgestaan door Bryan Ferry. Het album is Dansen Met Delsing Album van de Maand en is te vinden op de Luisterpaal.

9. Awanto3 - Opel Mantra (album)
Altijd verstandig om een plan B achter de hand te hebben. Mocht het om welke reden dan ook niks worden met de aanwijsstokjes van Steven de Peven, dan heeft hij als Awanto3 in ieder geval een heerlijk album op zijn naam staan. Opel Mantra is eigenlijk een bundeling van drie EP's en wel een verdraaid goede.

10. Mac Demarco - Salad Days (album)
Mac Demarco heeft zijn gitaar weer vals gestemd en schudt weer elf kalme liedjes over de rafelkantjes van het dagelijks bestaan uit zijn mouw. Album op de Luisterpaal.

11. SBMG - Oeh Na Na (single)
De sekshit van deze lente, van een stel players uit de Bijlmer die we ook meteen maar tot Hollandse Nieuwe van de Maand hebben gebombardeerd. "Wine op me cockie baby, plet me balzak. Uhuh."

12. EMA - The Future’s Void (album)
Het langverwachte tweede (solo-)album van Erika M. Anderson is wat minder in noise gedrenkt en koortsachtig. The Future’s Void is nog steeds experimenteel en rauw, maar gaat ook nadrukkelijk richting 90ies rock en dromerige pop. Album op de Luisterpaal.
 
De 3voor12 Checklist is met natte vinger samengesteld door de 3voor12 redactie met input van Timo Pisart, Rene Passet, Roosmarijn Reijmer, Menno Visser, Ingmar Griffioen, Tomas Delsing, Norbert Pek, Wilbert Mutsaers, Erik Zwennes, Atze de Vrieze en Silvy Broeren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12