12van3voor12: Daily Bread wint Amerikaans label, verliest drummer 12van3voor12: Daily Bread wint Amerikaans label, verliest drummer

Band donderdag met Stereo MC's op London Fashion Week, november met Pien Feith op tour

, Ingmar Griffioen

12van3voor12: Daily Bread wint Amerikaans label, verliest drummer

Band donderdag met Stereo MC's op London Fashion Week, november met Pien Feith op tour

Ingmar Griffioen ,

Daily Bread gaat het tweede album Iterum uitbrengen in Amerika en Engeland en maakt morgen (donderdag) al haar opwachting voor een show op de London Fashion Week. De band uit Emmeloord heeft een internationale deal gescoord met het nieuwe label House Of Fangs. "Ik vind het helemaal spannend en ben heel benieuwd", reageert zangeres Kimberly van der Velden. "Een vriendin van de eigenaar die bij de Franse Vogue werkt heeft ons gezien in Parijs in mei en vond de show helemaal te gek. Hij is vervolgens vanuit L.A. naar Oerol op Terschelling gekomen, heeft twee dagen met ons opgetrokken en zei: 'ik wil hier iets mee doen'."

Dat resulteert dus in een heruitgave voor de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk van laatste album Iterum, dat in januari Album van de Week was bij 3FM en nu is genomineerd voor een 3voor12 Award. Dat House Of Fangs label is in samenwerking met Forbes Magazine opgezet door een man met de fantastische naam Rico Dolce Riot. Wat weet Van der Velden eigenlijk van hem en de reikwijdte van zijn label? "Dat dat niet zijn echte naam is", grapt ze. "En dat hij goede contacten heeft. Naast de Franse Vogue werkte hij onder meer met New Order en Human League. Dus hij kent zeker de juiste mensen."

Met Stereo MC's in The Box, Soho
Labeleigenaar Dolce Riot denkt bij de songwriting en harmonieën van Daily Bread juist aan New Order, evenals The Smiths en The Cure. Terwijl de sfeer hem meer doet denken aan "contemporaine artiesten als Soulwax, Gossip en Björk… ik was meteen onder de indruk." Hij vertelde de band over de London Fashion Week en dat hun muziek daar uitstekend zou passen. "We stonden al eens op de Amsterdam Fashion Week. Overdag zijn in Londen de shows met modellen op de catwalk, dan even eten en de feestjes. De onze is in The Box in Soho, wat ik niet ken. Maar de Stereo MC's spelen daar ook, dus ik ga er vanuit dat het niet al te klein is."

The Box Soho is inderdaad geen lullige club. De zusterclub van The Box Manhattan draagt als ondertitel "Theatre of Varieties" en wordt gefrequenteerd door celebs van Prince Harry tot Kate Moss, Jude Law en Mark Ronson.
 

Drummer/producer gezocht!

Daily Bread met rechts Stefan Stoer bij de 3voor12 Song van het Jaar

Daily Bread met rechts Stefan Stoer bij de 3voor12 Song van het Jaar

Kimberly heeft ook slecht nieuws: Stefan Stoer, Daily Bread drummer van het eerste uur, verlaat de band. "Hij heeft naar aanleiding van de dingen die nu gebeuren besloten te stoppen. Spelen vindt hij nog wel tof, maar schrijven en oefenen kosten hem zoveel energie. Hij vindt dat het bij de bron wel goed moet voelen en wil er niet met een half gevoel in stappen." Stoer gaat nog wel mee naar Londen. "Maar we zijn druk op zoek en beginnen met audities. In november gaan we op tour met Pien Feith." De functieomschrijving luidt: "We willen geen conventionele, maar een volledig elektronische drummer, die ook houdt van programmeren en samplen. Meer een producer dan een drummer eigenlijk. En hij moet wel krullen hebben, want die heeft Stefan ook."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12