ID&T volledig overgenomen door SFX

Amerikaanse producent gaat voor gigantisch all-round dancebedrijf

Timo Pisart ,

Het Amerikaanse SFX Entertainment wordt 100 procent eigenaar van ID&T, zo maakte de producent van live-evenementen vandaag bekend. Daarmee is SFX nu één van 's werelds grootste dancebedrijven. Mede-oprichter van ID&T Duncan Stutterheim zal aanblijven als topman bij SFX. Eerder dit jaar nam het bedrijf driekwart van ID&T over voor een bedrag van 102 miljoen dollar.

ID&T is de grootste danceorganisator van Nederland. In de jaren negentig werd het bedrijf bekend door feesten als Thunderdome en Trance Energy, waar naar verloop van tijd ook Mysteryland, Sensation, Q-Dance en Tomorrowland bij kwamen. Eerder dit jaar werd die laatste onder de naam TomorrowWorld al naar Amerika gebracht. Ook Sensation maakte de oversteek naar New York. 

SFX neemt nu ID&T volledig over, na eerder dit jaar al een belang van 75 procent in het Nederlandse dancebedrijf te krijgen. Vorige week maakte Duncan Stutterheim de deal al officieus bekend op het Amsterdam Dance Event, vandaag bevestigde SFX de deal. De totale transactie bedraagt nu circa 130 miljoen dollar, die gedeeltelijk is uitgekeerd in de vorm van aandelen in SFX. Duncan Stutterheim, een van de medeoprichters van ID&T en nog altijd het gezicht van het bedrijf, zal aanblijven als topman van ID&T.

Shelly Finkel, de man die de strategische portemonnee van SFX beheert, was tijdens Amsterdam Dance Event afgelopen week al in het land. Hij vertelde over de strategie van SFX: goede bedrijven opkopen en zo een gigantisch, all-round dancebedrijf vormen. Finkel vertelde tijdens ADE dat hij voorlopig nog wel rek ziet in de wereldwijde dancemarkt: in de VS is de groei nog groot. Het is waarschijnlijk dat de deal daar is rondgemaakt.