The Silhouettes debuteert in april met zomers westcoastpop album The Silhouettes debuteert in april met zomers westcoastpop album

“We zijn zelf enorme fan van The Beach Boys”

, Paul Bijkerk

The Silhouettes debuteert in april met zomers westcoastpop album

“We zijn zelf enorme fan van The Beach Boys”

Paul Bijkerk ,

Amper een jaar na het eerste optreden lanceert The Silhouettes hun debuutplaat. 19 april verschijnt het titelloze album bij Goomah Music op cd en vinyl. De band heeft vooral inspiratie voor de eersteling gekregen van plekken buiten ons polderland.

Het duo Ben Rider en Marthe Jellema kreeg in 2010 in Londen inspiratie voor het beginnen van een band met als resultaat: The Silhouettes. Officieel maakt het duo pas sinds maart 2012 muziek. De band in vogelvlucht: in april een notering op de Hollandse Nieuwe sampler van 3voor12, optredens in het voorprogramma van Moss en Lola Kite, livesessies op 3voor12podia van festivals als Crossing Border en Noorderslag en een uitverkiezing voor de 12van3voor12 van 2013.

De muzikale inspiratie startte toen het duo in 2010 in Londen woonde. In de artiestenwijk Camden Town, waar de twee woonden, klonk op elke hoek van de straat muziek. Marthe vertelt enthousiast over die tijd.“De muziek stond in Londen zo veel dichter bij de mensen dan in Nederland, er werd overal muziek gespeeld. In elke bar speelden onwijs goede bands.” De twee begonnen hier teksten te schrijven, over het leven in Londen, wat terug te horen is op één van de nummers op het album.

De muziek is voornamelijk geïnspireerd op de westcoast sound. Marthe geeft eerlijk toe: “We zijn zelf enorme fan van The Beach Boys en zij zijn duidelijk een grote inspiratiebron geweest.” Na een korte trip in de zomer van 2012 langs de Californische westkust, namen ze een kijkje in de studio’s van hun muzikale helden: Best Coast en Wavves. In the Golden State ontstond nieuwe inspiratie om nummers te schrijven voor het album.

“Na de zomer, rond oktober zijn we begonnen met de drums te arrangeren van de geschreven nummers, en in de tour met Moss kregen we nog inspiratie voor nieuwe nummers die we hebben toegevoegd aan het album.” De nummers zijn de laatste twee jaar geleidelijk door alle indrukken en plekken waar ze geweest zijn gevormd.

“Ik ben al heel trots op onze eerste plaat en ik hoop dat we komend jaar op verschillende festivals komen te spelen. Mijn droom is om op Lowlands te staan”, aldus Marthe. Lowlands is ook de plek waar Ben en Marthe elkaar in 2006 hebben ontmoet. De eerste single die uitkomt is Upside Down. Het debuutalbum van The Silhouettes verschijnt op 19 april op zowel cd als vinyl bij Goomah Music.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12