Exclusieve première: Documentaire van Dave Grohl over The Sound City Studios Exclusieve première: Documentaire van Dave Grohl over The Sound City Studios

3voor12 en 3FM geven kaarten weg via de website en de radio

Exclusieve première: Documentaire van Dave Grohl over The Sound City Studios

3voor12 en 3FM geven kaarten weg via de website en de radio

Dave Grohl maakte een documentaire over de legendarische Sound City Studios in Los Angeles. De Sound City Studios was een broedplaats voor veel megasuccesvolle rockalbums, waaronder Nevermind van Nirvana. In het jaar waarin dat album zijn 20-jarige jubileum vierde, sloot Sound City na 43 jaar zijn deuren. Foo Fighters-frontman Dave Grohl maakte een documentaire over de legendarische studio. Wil jij deze docu exclusief zien op vrijdag 8 maart in het Filmtheater in Hilversum? 3voor12 geeft 10 x 2 tickets weg wanneer je je inschrijft voor de 3voor12-nieuwsbrief en voor de luisteraars geeft 3voor12radio op dinsdag 5 en woensdag 6 maart nog 2 x 2 tickets weg.

De Sound City Studios in Los Angeles waren een broedplaats voor veel zeer succesvolle rockalbums, waaronder Nevermind van Nirvana. Maar vanaf de jaren '70 namen ook Neil Young en Crazy Horse er op en de wieg van het debuutalbum van Fleetwood Mac stond er eveneens. In het jaar waarin Nevermind zijn 20-jarige jubileum vierde, sloot Sound City na 43 jaar zijn deuren. Foo Fighters-frontman Dave Grohl maakte een documentaire over de legendarische studio. 

Grohl wilde de magische sfeer van die studio vereeuwigen: "Ik besloot een film te maken over dat gevoel dat je krijgt wanneer je vijf kerels in een ruimte zet, de opnameknop indrukt en de haren in je nek spontaan overeind gaan staan," zegt hij over Sound City. Volgens Grohl zou je de lijst met namen die in Sound City gewerkt hebben, kunnen vergelijken met een virtuele Rock 'n Roll Hall of Fame. In de documentaire komen onder meer Stevie Nicks (FleetWood Mac) en Josh Homme (Queens Of The Stone Age) aan het woord.

De documentaire ging op 18 januari in première op het Sundance Film Festival, maar komt op 8 maart in Nederland uit op dvd. Wil jij Sound City liever op het witte doek bewonderen? Dat kan wellicht op vrijdag 8 maart in het Filmtheater in Hilversum. 3FM en 3voor12 hebben een paar plekken weten te bemachtigen voor de exclusieve bioscoopvertoning van Sound City en die kun jij nu winnen! Schrijf je daarvoor in voor de 3voor12 nieuwsbrief en luister dinsdag of woensdag vanaf 22.00 uur naar 3voor12 Radio op 3FM.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12