Live Request tiplijst 2: Skip&Die, Villagers, The Lumineers, Kyteman e.a. Live Request tiplijst 2: Skip&Die, Villagers, The Lumineers, Kyteman e.a.

Van retrorock naar folkpop en weer terug naar bombastisch klassiek

, Redactie 3voor12

Live Request tiplijst 2: Skip&Die, Villagers, The Lumineers, Kyteman e.a.

Van retrorock naar folkpop en weer terug naar bombastisch klassiek

Redactie 3voor12 ,

De beste verzoekjes, kersverse shows en gouden opnames uit de oude doos, allemaal live gepresenteerd door Michiel Veenstra en onze eigen Roosmarijn Reijmer: vanavond (zaterdag 9 maart) is de tweede uitzending van Live Request, met o.a. beelden van Bruce Springsteen op Pinkpop, Jake Bugg in intieme sessie op Vlieland en folkpopsterren The Lumineers in Paradiso. Maar wat aan te vragen? Roosmarijn en Michiel helpen je een handje met deze uitgebreide tiplijst!

Ook voor de tweede uitzending van Live Request kun je héél gemakkelijk verzoekjes aanvragen via twitter (hashtag #liverequest). Wie geen twitter heeft kan tijdens de uitzending sms-en naar 3333. Je kunt álles aanvragen, dan duiken wij in het archief om te kijken of we het hebben. Verlamd door de keuzestress? Roosmarijn en Michiel helpen je graag een handje. Een tiplijst met 10 tips, van de tropico-electro van Skip & Die tot folkpop van The Lumineers, of die legendarische show van Spinvis in Desmet.

DE TIPLIJST VAN ROOSMARIJN EN MICHIEL VOOR 9 MAART:
1. Skip & Die (ADE 2012) - Love Jihad
Deze Nederlands/Afrikaanse tropicana-electro-crossover breekt langzaam maar zeker internationaal door: ze touren van maart tot mei door heel Europa.

2. Villagers (London Calling 2010/2) - Becoming A Jackal
Met {Awayland} werden Conor O'Brien en zijn Ierse bandleden door pers en publiek gelauwerd, maar ook hun eerste album is zeer de moeite waard. Op London Calling in 2010 lieten ze zien dat ze het live nog beter kunnen dan op plaat.

3. Of Monsters And Men (3 On Stage Lowlands 2012) - Little Talks
Was 2012 hét jaar van de folkpop? Het zou zomaar kunnen, en naast Mumford & Sons is Of Monsters And Men zeker een vaandeldrager van de stroming: vrolijke meezingbare liedjes met veel ruimte voor "oh oh oh".

4. Kyteman (Pinkpop 2012) - The Mushroom Cloud
Het meest ambitieuze project van een Nederlandse muzikant van dit decennium? Da's ongetwijfeld het orkest van Kyteman, dat bombastisch klassiek mengde met hiphop, jazz en popinvloeden. Hij trok er een blik aan extra muzikanten voor open: met operazangers, een flink koor, strijkers, blazers en MC's stond hij op het hoofdpodium van Pinkpop. Een imposant gezicht.

5. Unknown Mortal Orchestra (Paradiso 2013) - No Need For A Leader
Unknown Mortal Orchestra zou zomaar de retrosensatie van het moment kunnen zijn: onderkoelde liedjes met funky baslijnen en dito drums, maar waarin af en toe net zo goed invloeden van Jimi Hendrix als The Beatles doorsijpelen.

6. Mozes & The Firstborn (3 On Stage Noorderlsag 2013) - I Got Skills
DJ Jean zou zeggen: "Respect the skills." Terecht: deze jonge branieschoppers bewezen met hun titelloze debuutalbum (deze week Album van de Week bij 3voor12) dat ze niet alleen heerlijk nonchalante shows geven, maar ook de kunst van het popliedje uitstekend verstaan.

7. Jake Bugg (ITGWO 2012) - Lighning Bolt
Misschien is "de nieuwe Bob Dylan" iets te veel eer, maar Jake Bugg is wel degelijk een interessante, piepjonge troubadour. En waar wil je die nou liever zien dan op het strand van Vlieland voor een intieme sessie?

8. De Kift (Desmet 2008) - Hoofdkaas
De punkroots van De Kift zijn altijd gebleven. Na 25 jaar in de running gaf De Kift dit jaar een uitgebreide overzichtstour waarin ze hun vele albums integraal uitvoerden. Eén van de hoogtepunten is steevast Hoofdkaas.

9. The Lumineers (Paradiso 2013) - Ho Hey
Verser dan dit krijg je je opnames niet: vorige week speelde de nieuwste folkpopsensatie in Paradiso, aanstaande vrijdag kun je de opnames al op je beeldbuis zien!

10. Spinvis (Desmet 2005) - Bagagedrager
Erik de Jong alias Spinvis maakt al jaren interessante knip-en-plak-albums, en is al even lang ook live zeer de moeite waard. Leuk feitje: op deze opname speelt de onvolprezen Hans Dagelet zelfs mee, op trompet.

Vanzelfsprekend kun je die shows aanvragen, maar het kan je ook op andere ideeën brengen. Neem daarvoor bijvoorbeeld ook eens een duikje in het rijke 3voor12-video-archief.

Zaterdag 9 maart wordt de tweede uitzending om 23.45 uitgezonden op Nederland 3. Zie hieronder de rest van het uitzendschema (onder voorbehoud):
-Za. 23 maart:       00:15
-Za. 30 maart:       00:00
-Za. 6 april:           23:55
-Za. 13 april:         00:20
-Za. 20 april:         00:30

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12