Radio 6 dj Rudy Mackay knipoogt naar Zwarte Lijst met tips voor Live Request Radio 6 dj Rudy Mackay knipoogt naar Zwarte Lijst met tips voor Live Request

Mister and Mississippi, Gregory Porter en Trombone Shorty

, Paul Bijkerk

Radio 6 dj Rudy Mackay knipoogt naar Zwarte Lijst met tips voor Live Request

Mister and Mississippi, Gregory Porter en Trombone Shorty

Paul Bijkerk ,

Volgende week zaterdag (23 maart) is het weer tijd voor een gloednieuwe aflevering van Live Request, het muziekprogramma waarbij de kijkers meteen ook zelf programmamakers zijn. De beste live optredens worden door jou gekozen. 3voor12 sprak met Radio 6 dj Rudy Mackay, die vanochtend nog het startschot gaf voor de Zwarte Lijst. Zit hij tot zijn nek in de soul- en jazztracks bij zijn keuze voor Live Request?

Hij gaf officieel vanochtend het startsein voor de Zwarte Lijst die heel de week op Radio 6 is te horen. Een week lang vol met jazz, soul, blues en funk. Met het oog op deze zwarte lijst, heeft Mackay nog twee optredens in zijn geheugen geprint die zeker het terugkijken waard zijn. Vorig jaar op North Sea Jazz Festival stond Mackay nog bij een optreden van twee geweldige jazzartiesten.

Trombone Shorty

"Er liep een jonge grote gast met een strak hempje het podium op, ik dacht we krijgen een hiphop act. En toen viel het kwartje pas echt, hij begon op trombone te spelen en het dak schoot er af! Het was briljant goed. Hij maakte daar in die zaal met zijn Trombone bizar mooie jazz. Ik wil hem zeker nog een keer terug zien."

Gregory Porter
"Verder is het afgelopen jaar de doorbraak geweest van Gregory Porter, uiteraard een steengoede artiest, zowel vanaf cd als live doet hij het fantastisch."  Met zijn album Be good won hij een Edison voor beste Jazz album van 2012.

Mister & Mississippi
Tot slot noemt Rudy zijn favoriete band van het afgelopen jaar het folk-duo Mister & Mississippi. "Mister en Mississippi heb ik al meerdere keren live mogen zien, ik zag ze voor het eerst in het voorprogramma van mijn grote held Patrick Watson. Iedere keer als ze optreden en ik er met mijn neus bovenop sta, weten zij zo’n goede dromerige spacey sfeer te creëren. Je zou niet denken dat het Nederlanders zijn. Daarbij komen ze ook nog is uit mijn hometown Utrecht, waar ik uiteraard trots op ben. Het zijn stuk voor stuk mooie liedjes, daarbij zijn het gewoon rasmuzikanten."

"Ik denk dat ze kneiter hard gaan dit jaar, ze gaan heel groot worden. Naar mijn weten hebben ze alleen de popprijs winnen. Maar laat ze eerst maar wat meer airplay krijgen op de radio. Hopelijk komen ze naar Lowlands dit jaar!"  

Wil je Gregory Porter of Mister & Mississippi (of juist iets heel anders) zien? Je kunt zelf verzoekjes doen via Twitter (#liverequest) en tijdens de live-uitzending per sms (3333). Wekelijks verschijnt op 3voor12 een lijst met tien tips, check bijvoorbeeld de tweede tiplijst hier en kijk die uitzending hier terug via Uitzendinggemist. Zaterdag 23 maart wordt de tweede uitzending om 00.15 uur uitgezonden op Nederland 3. Zie hieronder het uitzendschema (onder voorbehoud):

-Za. 23 maart: 00:15
-Za. 30 maart: 00:00
-Za. 6 april: 23:55
-Za. 13 april: 00:20
-Za. 20 april: 00:30

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12