De Live Request van Kraantje Pappie: Gregory Porter De Live Request van Kraantje Pappie: Gregory Porter

"Gregory Porter zingt heel kwetsbaar, maar is tegelijkertijd een behoorlijke beer"

, Timo Pisart

De Live Request van Kraantje Pappie: Gregory Porter

"Gregory Porter zingt heel kwetsbaar, maar is tegelijkertijd een behoorlijke beer"

Timo Pisart ,Vanaf morgen op de beeldbuis: de allerbeste liveopnames, door jóu gekozen. Live Request, dus, het muziekprogramma waarin de kijkers meteen ook zelf programmamakers zijn. Iedere week vragen we online ook wat Nederlandse artiesten willen zien in het programma. Deze eerste keer: Kraantje Pappie over Gregory Porter op Into The Great Wide Open, en dan in het specifiek de song Real Good Hands.

"Gregory Porter zingt heel kwetsbaar, maar is tegelijkertijd een behoorlijke beer. Het wordt niet heel klein en zielig, dat vind ik heel tof. Stel nou dat god me zou zeggen: 'Je krijgt zijn stem, maar dan mag je niet meer rappen.' Ik zou het zo aannemen. Helaas was ik er niet bij op Into The Great Wide Open, maar zijn muziek heeft een ontzettend serene sfeer. Daarom ben ik heel gebrand om 'm live te gaan zien.

"Bovendien: Real Good Hands is een fantastische song. Gregory praat tegen de vader van zijn meisje: 'Papa don't you worry, your daughter is in real good hands.' Op een gegeven moment zegt hij ook: 'Nu niet te moeilijk doen, je stond zelf ook ooit in mijn schoenen en wist dat je goed ging zijn voor je meisje, dus eh, don't give me a hard time.' Ik heb één echte relatie achter de rug waarvan ik dacht: 'Dit is het, voor altijd.' Ik snap dat je dan als vader heel beschermend bent, ik ben als broer al zo beschermend. Het is heel mooi hoe Porter daarover zingt in een wereld die toch best denigrerend kan zijn tegen vrouwen. Ik geef het toe, ik maak me daar in mijn teksten soms ook schuldig aan, maar ik zet vrouwen alleen in een kwaad daglicht als ik er reden toe heb."

"Is Gregory Porter een artiest die je niet snel met me zou associëren? Ik luister veel hiphop omdat ik up to date moet blijven, maar vind dit soort muziek veel mooier. Het hele album van Gregory Porter is een wereldplaat: het is pas onlangs uitgekomen, maar doet me denken aan mijn jeugd en mijn moeder die me opvoedde met Motown-muziek."

Wil je Gregory Porter (of juist iets heel anders) zien? Je kunt zelf verzoekjes doen via Twitter (#liverequest) en tijdens de live-uitzending per sms (3333). Wekelijks verschijnt op 3voor12 een lijst met tien tips, check de eerste tiplijst hier. Zaterdag 2 maart wordt de eerste uitzending om 23.55 uitgezonden op Nederland 3. Zie hieronder de rest van het uitzendschema (onder voorbehoud):
-Za. 9 maart: 23:45
-Za. 23 maart: 00:15
-Za. 30 maart: 00:00
-Za. 6 april: 23:55
-Za. 13 april: 00:20
-Za. 20 april: 00:30

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12