12van3voor12: Posij: "Datsik & Trolley Snatcha dansten op mijn Fabric set"

Groningse dubstep-producer werkt aan nieuwe EP

Ingmar Griffioen ,

Zomer! En dus tijd om de tussenbalans op te maken: hoe staat het met de 12van3voor12, de twaalf acts die het volgens ons in 2013 gaan doen? Frank Post, beter bekend als Posij, vindt de relatieve rust in de zomer wel fijn. "Dan kan ik een beetje relaxen en muziek maken. Anders ben ik vooral bezig om mijn set te verbeteren." De Groningse dubstep-producer dropte in april een EP op Noisia's Division label, werkt nu aan een opvolger en treedt ondertussen veel op van de Londense Fabric tot Pitch.

Voor de zes tracks die er lagen, vond Post een EP geschikter. Noisia was ook blij met de 28 Hz EP. "Het is toch hun label en ze zijn erg streng met wat ze daar op willen." Niet alle tracks waar hij mee aan komt, worden zomaar op Division uitgebracht. "Vooral op drum 'n bass-gebied. Daarop zijn zij natuurlijk koningen en dus moeilijker te overtuigen." Noisia stemde er daarom in toe dat Posij zijn muziek ook aan andere labels aanbiedt. "Zij zeiden dat ik ook de muziek moet maken die ik tof vind, waar ik zelf achter sta. Dus het zou kunnen dat de volgende EP bij een ander label verschijnt."

Posij is momenteel met veel verschillende dingen en mensen bezig, waaronder ook samenwerkingen met 'leuke buitenlandse namen', waar hij nu nog niks over kan zeggen. "We moeten nog zien wat ermee gebeurt. Er zijn nu twee tracks af, daar moeten we nog een label voor vinden." Een ander label brengt wellicht ook een ander publiek met zich mee, hoopt Post, die zelf ook met andere genres stoeit. "Het is niet meer zo overheersend dubstep wat ik maak, maar ook losser, vrolijker en vrij veel drum 'n bass. Ik speel ook met dubstep en kruisingen met trap en drumstep; dat is gewoon drum 'n bass, maar dan met een twee keer zo langzaam ritme, zoals Cv Promode op mijn laatste EP."

Dan zijn er ook altijd nog klussen waar Noisia niet aan toekomt en die ze doorverwijzen naar hun stadgenoot. "Er komt een remix van The Upbeats voor hun album, die moet volgende week af zijn. Daarnaast doe ik veel leuke optredens. Pitch was heel tof en heel groot, maar het is minstens zo leuk om headliner te zijn op kleine feestjes in de poppodia." Het meest blij werd de Groninger van de gig in Londen op de prestigieuze clubnacht Fabriclive ter gelegenheid van de albumrelease van de Engelse dubstepproducer Caspa. "Ik draaide na Datsik als een-na-laatste en was best wel zenuwachtig."

Caspa had de muziek van Posij gehoord en kwam via zijn boekingskantoor bij hem terecht. "Toen in aankwam in Londen zei hij dat hij goede dingen over me gehoord en was ik nog zenuwachtiger. Maar het ging goed." Zo goed dat hij complimenten ontving van collega's Datsik en Trolley Snatcha, die ook draaiden. "Ze kwamen na afloop naar me toe en zeiden dat ze tijdens mijn set het publiek wel in moesten om te dansen." Na die gig ontving hij veel reacties. "Maar ik vond het vooral heel sick dat ik in Fabric heb gedraaid." 30 augustus draait hij nog in La Machine du Moulin Rouge en verder is het voorlopig muziek maken geblazen voor Posij.