12van3voor12: Full Crate x Mar 'altijd bezig met het internationale plaatje'

Werken naar debuutalbum begin 2014 en Paradiso-show op ADE

Ingmar Griffioen ,

Zomer! En dus tijd om de tussenbalans op te maken: hoe staat het met de 12van3voor12, de twaalf acts die het volgens ons in 2013 gaan doen? Full Crate x Mar doen het deze zomer voor de verandering eens wat rustiger aan. "We slaan een buitenlandse tour over om aan ons debuutalbum te werken. Daar richten we ons volledig op, we nemen bijna elke dag op." De deadline ligt op begin 2014 en het Amsterdamse duo wil ook niet te lang wachten. "Nu we er creatief heel lekker in zitten, willen we ook knallen." Full Crate x Mar is net bevestigd voor ADE.

Het is een luxepositie waar menig Nederlandse artiest jaloers op mag zijn: Full Crate x Mar hebben de boekingen stop moeten zetten om ruimte te maken voor de album-opnames. legt Full Crate uit. "Ik doe nog wel dj-gigs." De meeste belangstelling komt echter uit het buitenland. Uit de VS, Canada, Zuid-Afrika en Azië. "De vraag vanuit het buitenland is idioot groot, dus het is voor ons meer een kwestie van goed timen. Afspraken stellen we uit tot we dieper in het album zitten en minstens de eerste single uit hebben."

Crate over alle aandacht van over de grens: "We hebben vanaf het begin al een huge following, zozeer dat we daar al uitverkochte shows hebben. Als duo spelen we de meeste shows in het buitenland. We zijn altijd bezig met het internationale plaatje en hebben een goed netwerk met verschillende buitenlandse boekers. Heel fijn dat je het vooruitzicht hebt dat je daar terecht kan."

Deze zomer deed het duo nog wel shows op Mundial en Pitch. "Dat ging superlekker. Op Pitch speelden we als een van de eerste acts en was het ook vol. Tof om te zien dat Amsterdam zoveel liefde geeft." Voor het najaar is nog een 'tof Amsterdams festival' bevestigd: Amsterdam Dance Event. "We zijn gevraagd om met de Full Crate & Mar liveshow ons ding te doen in de Paradiso bovenzaal." De ADE-boeking in oktober komt ze goed uit: "Tegen die tijd zal waarschijnlijk ook de volgende single uit zijn."

Bekijk hieronder twee nummers Full Crate & Mar live in 3voor12 Radio.