Nieuw op 3voor12 Radio: Foals, Bastille, Ronnie Flex, Mozes & The Firstborn en Kraantje Pappie

Foals met 'My Number' 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Maar liefst vijf nieuwe tracks op de playlist van 3voor12 Radio deze week: indiedisco van het Britse Foals, de Nederlandse hiphoppers Ronnie Flex en Kraantje Pappie, de rockers Mozes & The Firstborn en electropop van Bastille. Foals met My Number is de nieuwe 3voor12 Single van de Week.

De nieuwe 3voor12 Radio Single van de Week:

Foals - My Number (Warner)
De verwachtingen voor het nieuwe Foals album Holy Fire zijn hooggespannen. Na Inhaler is dit My Number alweer de tweede indiedisco single van het op 11 maart te verschijnen derde album van de rockband uit het Britse Oxford. Als ze nu hun mobieltjes maar niet verliezen op de dansvloer...

Verder nieuw deze week op de 3voor12 Radio playlist:

Kraantje Pappie - Goud Over Shirt Heen (G.O.S.H.) (Noah's Ark)
Semi-bekend werd hij al door de hit Waar Is Kraan. Die faam kopt de Groningse hiphopper nu in met de tweede track van zijn net verschenen Semi-Bekend EP. Wederom een nummer samen met de dubstep-beatmakers van Noisia waarover Alex van der Zouwen zijn gouden teksten rapt.

Bastille - Pompeii (EMI)
Deze Londense electropop band kan live klinken als de indiepop van Alt-J, maar covert net zo makkelijk een nineties dancekraker van Snap. Brein achter Bastille is de Londenaar Dan Smith. In maart verschijnt het debuutalbum Bad Blood waarvan dit de tweede Nederlandse single is, over de met lava besproeide Romeinse stad.

Ronnie Flex - 150 BPM (TopNotch)
Honderdvijftig beats per minute, dat is lekker snel. Maar dat kun je dan ook wel verwachten bij een productie van Boaz van de Beatz, de beatmaker achter Mr. Polska en Nouveau Riche. Nu verzorgt hij het framework voor deze nieuwe rapper uit Capelle aan de IJssel, een van de 12 talenten voor 2013 volgens 3voor12, die op Noorderslag meteen een overtuigende show neerzette en al hits scoorde met Yellow Claw (Nooit Meer Slapen en Allermooiste Feestje) en Polska.

Mozes & The Firstborn - I Got Skills (TopNotch)
"Skills, I Got Skills, To Make It To Your Doorway". Krijg dat riedeltje maar eens uit je hoofd van deze nieuwe garagerockband uit Eindhoven. Ook een van de talenten voor het komende jaar volgens 3voor12. Ze zijn net getekend door het label TopNotch, dat zich steeds breder ontwikkelt.

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:

Gnucci - Goodah (Sony, 6e week)
Qeaux Qeaux Joans - Bird In A Cage (PIAS, 5e week)
Jacco Gardner - Clear The Air (Excelsior, 3e week)
Walk Off The Earth - Red Hands (Sony, 2e week)
Mister & Mississippi - Northern Sky (V2, 2e week)
Palma Violets - Best Of Friends (Konkurrent, 2e week)

3voor12 Album van de Week

3voor12 Radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22 en 01 uur met Roosmarijn Reijmer. Zij presenteert deze vrijdag ook de gezamenlijke 3FM uitzending vanaf Eurosonic tussen 22 en 01 uur.