Albumpresentatie en Noorderslag nabij voor Mister and Mississippi

‘Folky en ambient’ band uit Utrecht speelt live in 3voor12 Radio

Laurence Tanamal ,

Het belooft een spannende tijd te worden voor Mister and Mississippi. Niet alleen komt hun album 25 januari uit, ook staan zij dit weekend op hét showcase festival voor Nederlands talent: Noorderslag. “Dit wordt zeker een spannende tijd. Wij hebben hier een tijd naartoe gewerkt, en bovendien veel zin in. Zaterdag spelen wij op Noorderslag en daarna komt onze albumpresentatie, een clubtour en een generale repetitie met Blaudzun. In het voorjaar hebben wij twee shows en in het najaar staan wij ook in Paradiso en Tivoli. Heel leuk!”

Naast dat Mister and Mississippi voor Blaudzun in het voorprogramma staat, kan de band ook op een andere manier gelinkt worden met de winnaar van de laatste 3voor12 Award. “Onze muziek lijkt erg op elkaar, het is allebei wat folky. Dat merkten we ook aan de reacties van het publiek toen wij in zijn voorprogramma’s stonden. En Tom heeft voor Blaudzun gewerkt! Hij stemde Blaudzuns gitaren namenlijk. Daar heeft hij nog nachtmerries van, het was een spannende job. Ukeleles, banjo’s, Blaudzun heeft een flinke gitarencollectie. En Tom was overal verantwoordelijk voor. Stel je voor dat Blaudzun een liedje inzet met een vals gitaar, dan is iedereen boos op Tom!

Mister and Mississippi is één van de namen die deel uitmaken van onze 12van3voor12 voor 2013. Maar hoe beschrijft de band zich voor diegenen die nog nooit van hen gehoord hebben? “Een folky en ambient bandje uit Utrecht dat gewoon mooie liedjes maakt”. Een aantal van deze mooie liedjes speelden zij live in de studio.