Dochterfestival ITGWO verschuift naar mei en groeit niet

Into The Spring wordt Here Comes The Summer, Vuurboetsduin-podium op ITGWO onzeker

Timo Pisart ,

In tegenstelling tot eerdere uitspraken van Ferry Rosenboom zal het kleine zusje van Into The Great Wide Open voorlopig niet worden uitgebreid. Dat bevestigt Marlies Timmermans vandaag aan 3voor12. Het festival zal twee maanden later plaatsvinden, en wel op 3 en 4 mei. Ook de naam gaat op de schop: Into The Spring wordt herdoopt in Here Comes The Summer.

Here Comes The Summer wordt niet wezenlijk groter dan vorig jaar. Dat zegt Marlies Timmermans, en stelt ze de uitspraak bij die Ferry Rosenboom september vorig jaar liet optekenen: "Dat gaan we komend voorjaar groter opzetten." Werden er vorig jaar 750 kaarten verkocht voor het spin-off-festival Into The Spring, dit jaar zullen er 1000 kaarten in de voorverkoop gaan voor Here Comes The Summer. "We hebben wel gekeken naar mogelijkheden om verder uit te breiden, maar zijn tot de conclusie gekomen dat dat niet verantwoord kan zonder meteen 5000 kaarten te gaan verkopen. Anders zijn de kosten te hoog: je zit op een eiland en hebt dus hoge startkosten. We willen niet ineens een enorme groei doormaken, Here Comes The Summer moet een klein feestje blijven."

De datum van het festival is niet opgeschoven wegens beter weer of betere namen maar vanwege een "onderbuikgevoel", aldus Timmermans. "We schakelen behoorlijk intuïtief en vonden het begin van de vakantie wel een mooi moment."

Toekomst podium Vuurboetsduin onzeker
Over de precieze invulling van de Into The Great Wide Open-podia in september kan Timmermans nog geen duidelijkheid geven: zo is het nog onduidelijk of het Vuurboetsduinpodium komend jaar weer wordt gebruikt. "We vonden het een prachtig podium, maar het was nogal een eind fietsen. Bovendien zijn er een heleboel andere bijzondere plekken op het eiland. Er komt sowieso weer eenzelfde sóórt podium als Vuurboetsduin."

Nadat Marlies Timmermans gisteren in 3voor12 Radio vertelde dat de kaartverkoop voor Into The Great Wide Open - die aanstaande zaterdag begint - wordt gekoppeld aan de campingplaatsen, bleven een aantal mensen met vragen zitten hoe dat precies in zijn werk zal gaan. Het antwoord: "Nadat mensen hun kaartje hebben gekocht, krijgen ze een bestelnummer. Daarmee kunnen ze een maand later via onze site een campingvoucher aanschaffen, die via het systeem van Camping Stortemelk is in te wisselen voor een reservering."

De voorverkoop van Here Comes The Summer start op zaterdag 16 maart om 10.00 uur, ticketprijzen zijn nog onbekend. Het festival vindt plaats op 3 en 4 mei.