Deze week op 3voor12 Radio: Zeroes Request met Coldplay, Spinvis en Gaslight Anthem

Terugblikken naar de jaren Nul, maar altijd met een voet in het heden

Timo Pisart ,

Deze week geen nieuwe singles op 3voor12 Radio: het is Zeroes Request op 3FM, dus hoor je deze hele week louter muziek uit het vorige decennium. Toch staan we de hele week met één voet in het heden: we onderzoeken de acts die nú groot zijn, maar in de jaren Nul al hard aan de weg timmerden. Kortom, je krijgt live-opnames van toen te horen van The Shins, Coldplay, Spinvis en Gaslight Anthem. Ook spreken we de meest veelbelovende acts van eigen bodem - de 12van3voor12 - over hun muzikale helden.

Het is weer tijd voor een duik in de geschiedenis! Deze hele week staan 3FM en 3voor12 Radio in het teken van kersverse nostalgie. Roosmarijn Reijmer draait alleen maar platen uit de jaren Nul, maar blijft altijd met een voet in het heden staan.

Liveopnames The Shins, Spinvis, Coldplay en The Gaslight Anthem
Daarom zenden we deze week oude liveopnames uit van bands die nu nóg groter zijn dan in de Naughties. Waar zijn ze begonnen? Hoe klonk de kiem waaruit zulke mooie muziek ontsproot? We beginnen vanavond met liveopnames van The Shins op Lowlands 2007, later deze week volgen nog het allereerste concert van Spinvis, een hele bijzondere Coldplay-show uit 2000 (!) op Crossing Border en The Gaslight Anthem op Pinkpop 2009.

De Zeroes-helden van de 12van3voor12
Maar er is meer: zo kijken we wat de invloed van de jaren Nul is op de muziek van nu. Wat zijn de invloeden van de meestbelovende Nederlandse artiesten?  Kortom: bij welke clips op The Box bleven de 12van3voor12 hangen en wiens posters hingen er boven het bed van Tessa Rose Jackson, Guerilla Speakerz en Daily Bread? Iedere avond vertellen twee aanstormende talenten in de uitzending wie hun Zeroes-helden zijn. Ten slotte zijn er natuurlijk mooie prijzen te winnen, zoals kaarten voor Bloc Party in de Melkweg, de show van The Killers in HMH.

3voor12 Radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22.00 en 01.00 uur met Roosmarijn Reijmer.