De Zeroes-hero van Full Crate & Mar: Pharrell Williams

"Hij produceert op zijn eigen maffe manier"

Timo Pisart ,

Het is Zeroes Request-week op 3FM. Deze hele week blikt 3voor12 Radio terug op de jaren Nul, maar wat betekenen die Naughties eigenlijk voor het hier en nu? Wij vragen onze 12van3voor12 van 2013 naar hun muzikale helden en inspiratiebronnen van het vorige decennium. De Zeroes-hero van Full Crate, producer en helft van Full Crate & Mar: Pharrell Williams van The Neptunes en N*E*R*D.

"Pharrell Williams is een geniale man. Hij heeft een hele specifieke sound: het is ál-tijd sexy en altijd dansbaar, of het nou traag of juist uptempo is. Zowel de ballads als de clubhits hebben altijd dat zwoele en warme, met een pittig randje. Daarmee heeft hij gezorgd dat een heleboel sterren jarenlang aan de top hebben gestaan in de jaren nul. Hij heeft commerciëlere R&B gemaakt, hiphop, en de rauwere punky rock van N*E*R*D.

"Het eerste nummer dat ik ooit van hem hoorde? Onbewust waarschijnlijk Rump Shaker (1992), maar da's nog van ver voor de jaren nul, ik was nog een kindje en wist nog niet dat hij mede verantwoordelijk was voor de productie. Het eerste werk dat ik bewust van hem ervoer was het eerste en enige The Neptunes-album (2003), en al zijn producties: van Jay-Z tot Usher.

"Produceren deed ik pas vanaf 2007, en toen keek ik zeker veel naar Pharrell. Hij was minder traditioneel, deed het op zijn eigen maffe manier. Daarvoor dj-de ik al veel, en in mijn sets kwam altijd wat van The Neptunes of Pharrell terug. Ja, zelfs nu hoor je me nog best veel van hem draaien, want zijn muziek is gewoonweg geniaal."

3voor12 Radio staat nog t/m aanstaande donderdag in het teken van de jaren Nul. Vanavond spreekt Roosmarijn in de uitzending met Jacco Gardner en Daily Bread over hun grootste muzikale helden uit de Naughties. Meeluisteren kan, dagelijks van 22.00 tot 01.00 uur op 3FM!