Muziek op Instagram: wilde feestjes, blote konten en stiekeme huiselijkheid Muziek op Instagram: wilde feestjes, blote konten en stiekeme huiselijkheid

3voor12 analyseert o.a. DJ Chuckie, Case Mayfield, Killah Keezy en Feest DJ Ruud

, Atze de Vrieze en Judith Laanen

Muziek op Instagram: wilde feestjes, blote konten en stiekeme huiselijkheid

3voor12 analyseert o.a. DJ Chuckie, Case Mayfield, Killah Keezy en Feest DJ Ruud

Atze de Vrieze en Judith Laanen ,

Naast Twitter, Facebook en Bandcamp heeft een beetje muzikant tegenwoordig ook een Instagram-account. Leuk: fotootjes maken met je mobiele telefoon, hip filtertje er overheen, en het lijkt al snel heel wat. Wat komen we zoal te weten van onze favoriete muzikanten? Een kijkje achter de schermen? De ware rock 'n roll? Een lesje in smaak? 3voor12 bekijkt de profielen van een aantal veel-Instagrammers.

Case Mayfield: wc-foto's en blote billen

Case Mayfield gunt ons via Instagram een kijkje in zijn veelzijdige levensstijl. Zo zien we Case de dierenvriend, Case de gezonde eter (kijk maar, heel gezond), Case de Artiest, Case de gewone tandenpoetsende sterveling. Case photoshopt zichzelf ook graag overal in: als Lady Gaga of als achtbaanbezoeker. Case houdt ook van blote billen-foto's, maar Case likt in zijn vrije tijd ook graag aan cowboylaarzen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de talloze wc-foto’s of dat Kees graag rode wijn drinkt met onbekende katten.

Winne: uiterlijk vertoon

"Voor al mijn oppervlakkigheden moet je hier wezen. #frontin' #poser #patser #andthensome #sorry #doag." Aldus Winne, die we kennen als een serieuze, bedachtzame rapper. Een jongen met een goed hart, die 'lobi' preekt in plaats van haat. Op Instagram uit hij zijn grote liefde voor goede pakken, horloges, eyecandy, schoenen, de sportschool (en het resultaat daarvan) en de juiste haircut. Natuurlijk wisselt hij het uiterlijk vertoon wel af met wijze wijsheden over het leven.

Wannebeastar: twee kanten van de medaille

De twee kanten van de medaille glimmen allebei, in elk geval in het leven van Wannabeastar, dj, modepopje, queen sexy en liefhebbende moeder. Niemand, maar dan ook niemand, gaat harder en wilder dan Wannabeastar. Ze gaat zo hard dat ze een masseur nodig heeft om haar klaar te stomen voor een volgende nacht. Zo hard dat ze nauwelijks op camera vast te leggen is. Geef toe, dat prikkelt wel toch? Instagram biedt ook een kijkje in de andere kant: een verjaardagstaartje bijvoorbeeld, en pakjesavond. Weltrusten.

Nobody Beats The Drum: toerverslag extravaganza

Electro-trio Nobody Beats The Drum toert wat af. Op al die reizen ontmoeten ze de meest uiteenlopende personages, zoals deze achterlijk grote T-Rex, of Lady Liberty, Abraham Lincoln, Eddie, 'the world’s largest child'. Daartussen mag zo’n Paaseilandbeeld natuurlijk niet ontbreken. Hier ‘rippen’ ze een club in het Amerikaanse Denver aan gort. Al dat gereis is natuurlijk leuk, maar ze hebben niet overal vlokken en een goeie boterham met kaas. Van demonstratiefoto’s zijn ze ook niet vies: hier doen ze voor hoe je twee biertjes tegelijk moet drinken.

Feest DJ Ruud: heel veel feesten

Welkom bij het leven van Feest DJ Ruud. Die feest veel. Heel veel. Op zijn Instagram-account laat hij zien hoe je dat doet, feesten volgens de DJ Ruud Methode. Zo zijn gekleurde LED-lampjes op je schoenen een must maar mogen ook opblaaspoppen, rookkannonnen, bittergarnituur en een opblaasbootje niet ontbreken. Ruud pakt ook wel eens een rustmomentje hier en daar. Ruud is ook van de verkleedfeestjes: hier is hij Tupac, hier Dio. Ohja, en hij houdt ook van mayonnaise. En hadden we al verteld dat hij laatst een carnavalsingle met Kutzooi heeft opgenomen, met Fresku?

Full Crate: muziekreiziger

Heel bekend is producer Full Crate nog niet, maar hij zit bepaald niet stil. Samen met soulzanger Mar trad hij toe tot de 12van3voor12, de selectie van veelbelovende acts voor 2013. Ze zijn druk die belofte waar te maken, onder meer met een voorprogramma bij de uitverkochte show van r&b zanger Miguel. Uphooken met New York talent Joey Badass. Een fikse gig op de Red Bull Soundclash. Op een modefeestje. In de studio met Hayzee van Zwart Licht. Ondertussen maken we ook kennis met zijn knappe vriendin, met zijn jongere ik en met de bevroren Niagara Falls. What a life.

Killah Keezy: drank en vette hap

Killah Keezy is back-up MC en frontsoldaat van rapper Hef en een monument in Hoogvliet. Dat niet alleen: hij is als begenadigd Instagrammer in staat het leven in zijn volle glorie vast te leggen. Je ziet hem met zijn baby Heineken terwijl hij verzen schrijft over de liefde. Met twee Heineken. Met 43 Heineken. Heineken in blik. Heineken in glas. Op het Heinekenplein. Is Killah jarig is, dan krijgt hij van Team Vieze een Heineken taart. En als Killah niet drinkt, dan eet hij.

Keez Groenteman (Lola Kite, Jacco Gardner)

Wie de verrichtingen van ons sixties wonderkind Jacco Gardner in beeld wil hebben, moet niet bij Jacco zelf zijn. Adriaan Pels van Excelsior houdt ons af en toe op de hoogte, maar als we straks bijvoorbeeld de tour in de VS willen volgen, moeten we toch wat dichter bij het vuur zien te komen. Gelukkig is gitarist Keez Groenteman (ook zanger van Lola Kite) bereid digitale polaroid-plaatjes te schieten. Zo zien we bij hem drummer Jos van Tol vast oefenen met autopech, Jacco in de studio met zijn toetsen, een bezoekje aan de Red Light Radio studio en, ehm, een gigantische sigaret.

Sef: altijd waar het gebeurt

Net als op Twitter zijn ook op Instagram de rappers het meest fanatiek. Kraantje Pappie, Gers Pardoel, en ook Yousef Gnaoui alias Sef zetten hun volle agenda om in kleurrijke fotoseries. Sef was onder meer met producermaatjes FS Green en Flexican mee naar Jamaica om te hangen en filmen met Diplo (check ZIJN opwindende Instagram). In Nederland hangt hij met die dikke van de Jeugd, of op feestjes waar het bekende koppen raden is (zie o.a. Adje, Flexican en Sjaak), laat hij zich feteren door Nike en knalt hij op de allerlaatste Thunderdome. De Leven.

Anouk: selfie-queen

Diva 'Anouk Goldilox' post niet veel (vast omdat ze druk is met muziek maken), en voornamelijk beeld in de categorie 'selfies'. Selfie 1. Selfie 2. Selfie 3. Selfie met politiepet. Selfie in bad met de Little People. Dat en huiselijke taferelen. Niks geen groots en meeslepend De Leven. Ach, als het er al is, waarom zou Anouk het met ons delen? Wat maakt deze Instagram dan toch zo boeiend? Wel, voornamelijk die aandoenlijke reacties van blind fandom en vooral uiterlijke adoratie. "Je haar is echt leuk zo." "Nog net zo'n lekker wijf als in het gelredome.;)" "Its simply not possible to be more beautiful. #strongwoman" "Wat zie je er goed uit Anouk!" "Looking gooooood!!!" Voor de viezeriken onder ons is het natuurlijk wachten tot Anouk weer eens gekke dingen gaat doen.

Kimberly van der Velden (Daily Bread): gekke bekken

Wij bij 3voor12 houden van Daily Bread, ook in hun nieuwe 80s windmachine-incarnatie (waarvoor speciaal haar nodig is). Op haar Instagram zien we daar af en toe wat van terug. Daily Bread aan de McFlurry in Frankrijk. Daily Bread met nieuwe instrumenten of in Club Air. Daily Bread bij Toppop3. Maar kennelijk lukt het Daily Bread nog niet helemaal om het leven 100% vol te proppen met muziek, en daarom zien we Kimberly met kleine kinderen, gekke bekken trekkend, nog meer gekke bekken trekkend met haar zusje, gekke bekkend trekkend in bed met een knappe vent.

Tom Beek: saxofonist met fotografietalent

Saxofonist Tom Beek (speelt met o.a. Mike Boddé en Sven Hammond Soul) komt doorgaans niet voor in de kolommen van 3voor12, maar bij de muzikale Instagrammers mag hij niet ontbreken. Wat een fraaie muziekbeelden maakt hij. Met liefde voor de instrumenten zelf én voor mooie plekjes, maar vooral met oog voor detail. Je kunt bij hem overigens ook terecht voor kleurrijke stadsbeelden of zondagse wandelingen in het bos. Rock 'n roll.

DJ Chuckie: EDM decadentie

Er hangt er raar soort 'branded' sfeertje om de Instagram feed van DJ Chuckie heen, en dat stoot een beetje af. Alsof elk paar schoenen dat hij fotografeert wel eens gesponsord kan zijn. Ah, verdomd, dat is ook zo. Dat neemt niet weg dat zo'n fotolijstje een tamelijk wervende blik vormt op de zegetocht van Nederlandse dj's in met name Amerika. Kijk hoe geinteresseerd rapper Lil Jon en Jamie Foxx zijn om te hangen met Chuckie. Kijk die Boeing 747 die Chuckie huurde om met oud en nieuw van Sydney naar Vegas te vliegen. Je mond valt open van alle wilde feestjes. Amai.

Mr Polska: wodka en studio time

Ach hoe konden we Mr Polska bijna vergeten. Onze kleine knuffel-Pool, die met hit na hit de kermissen en clubs  afstruinde. Laten we wel wezen, de leukste Instagrammers zijn degene die de domste dingen doen en de smerigste pizza's eten. Wie geld heeft kan het aan geinige fratsen uitgeven. Er wordt ook gewerkt, want de hit van morgen is belangrijker dan die van gisteren: met Afrojack en Boaz, met Brownie Dutch, met Mental Theo? Okrzyki!

Oh, en onze eigen Roosmarijn Reijmer zit ook op Instagram.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12