Le Guess Who? brengt Fuzzbox naar Londen

Succesvolle garageavond krijgt een vervolg

Atze de Vrieze ,

Het was het onbetwiste hoogtepunt van Le Guess Who? 2012: de Fuzzbox-avond op de slotdag, met onder meer Ty Segall, Jacco Gardner, Allah-Las en Traumahelikopter. Een propvol programma met allemaal bands die min of meer aan elkaar verbonden zijn. Le Guess Who brengt dat idee nu de grens over. 16 mei is er een Fuzzbox avond in Tufnell Park Dome in Londen. Mikal Cronin (met nieuwe plaat op zak), White Fence, Purling Hiss en The Pheromoans hebben hun komst al bevestigd. Komende week maakt Le Guess Who? ook namen bekend voor hun eendaagse voorjaarseditie Mayday, die twee dagen later, op 18 mei, moet plaatsvinden.

Volgens organisator Bob van Heur is Fuzzbox Londen een samenwerking met de lokale promotor Upset The Rhythm, en ontstond het idee net zoals dat in Utrecht ging. "We praatten over bandjes, hadden al wat moois bij elkaar en dachten: daar zit meer in." Tuffnel Park Dome is een kleinere zaal dan Tivoli Oudegracht, met een capaciteit van zo'n 600 mensen. "Met White Fence en Mikal Cronin moet je die zaal al kunnen uitverkopen, dus het wordt een complete waanzin avond."

Het concept van Fuzzbox heeft inmiddels interesse gewekt uit meerdere hoeken. Onder meer in Portugal en Italie ziet men het wel zitten. "We willen het niet uitmelken, maar als we het programma bij elkaar hebben en het goed voelt, waarom niet." Volgens Van Heur is het de bands op de Utrechtse editie goed bevallen. "Het is een kleine scene, iedereen kent elkaar. Ze willen niet elke dag met elkaar samen spelen, maar een paar keer per jaar de hele familie bij elkaar is mooi." Of Le Guess Who? zelf dit jaar weer een Fuzzbox avond krijgt is overigens zeer de vraag. "Als het aan mij ligt juist niet, dat wordt een herhaling van zetten. In november moeten we iets nieuws hebben, een compleet ander event met dezelfde impact."