Edisons-gekte: Blaudzun verspreekt zich, Gers aan de bubbels Edisons-gekte: Blaudzun verspreekt zich, Gers aan de bubbels

"Het staat echt op het beeldje: mannelijke artiest!"

, Judith Laanen

Edisons-gekte: Blaudzun verspreekt zich, Gers aan de bubbels

"Het staat echt op het beeldje: mannelijke artiest!"

Judith Laanen ,

Vanavond konden zowel Blaudzun als Gers Pardoel een Edison in hun zak steken. De eerste won Beste Mannelijke Artiest, de tweede Beste Nieuwkomer. 3voor12 Radio was er als de kippen bij en Roos belde met de winnaars. Johannes Sigmond, zanger van Blaudzun: “Ik zie dit vooral als een enorme schouderklop”. Gers: “Als je een Edison wint, dan ben je toch dankbaar?”

Blaudzun is flink bezig voet aan de grond te krijgen in het buitenland. Net terug uit Zwitserland, en de volgende stops staan alweer gepland voor Hamburg en Berlijn. En dan ondertussen even een Edison Pop prijs in je zak steken. “Het gaat eigenlijk best wel lekker. Mensen komen ook naar de zalen toe, dat is een goed teken.”

De Letterman-roddel
Dan is er nog een roddel dat Blaudzun misschien naar David Letterman gaat voor een optreden. Lachend verklaart Sigmond dat het inderdaad een roddel is, met andere woorden, hij wil er nog niets over zeggen. “De promotor van The Black Keys doet Blaudzun in Amerika, dus die kent een hoop mensen, laat ik het zo zeggen.”

En dan dit: de Pinkpop-onthulling

Roos: “En volgende week, nog even een Paradisootje doen?”
Blaudzun: “Ja, is dat zo...? Godsamme! Roos, fok off man!”

Met andere woorden: deze roddel is wél bevestigd (N.B.: door Blaudzun, nog niet door Pinkpop zelf) dus schrijf maar in uw agenda’s dat Blaudzun op Pinkpop 2013 staat.

Nieuw album Blaudzun in de maak?
Blaudzun is nog niet bezig met opnemen van nieuw materiaal, maar wel met schrijven. “Januari was heel rustig, na Eurosonic heb ik twee weken in Barcelona gezeten. Op tour schrijf ik ook veel, want je moet vaak zo godsgruwelijk lang wachten voordat je het podium op kan dus er is genoeg tijd om te schrijven. Echt serieus opnemen stel ik nog even uit, maar er komt zeer zeker een nieuwe plaat aan.”

Gers Pardoel: Beste Nieuwkomer
Andere winnaar die Roos nog even aan de tand voelde was Gers Pardoel, die Beste Nieuwkomer werd. Over het winnen van de prijs zei hij onder het genot van wat welverdiende glaasjes bubbel: “Uiteindelijk maak je geen muziek om prijzen te winnen, maar als je er dan één wint, dan ben je toch dankbaar?”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12