SFX koopt ook ticketbedrijf Paylogic SFX koopt ook ticketbedrijf Paylogic

Amerikaanse gigant na ID&T in zee met tweede Nederlands bedrijf

, Atze de Vrieze

SFX koopt ook ticketbedrijf Paylogic

Amerikaanse gigant na ID&T in zee met tweede Nederlands bedrijf

Atze de Vrieze ,

Na ID&T heeft de Amerikaanse gigant SFX opnieuw een Nederlands bedrijf overgenomen. Ticketsite Paylogic is vanaf nu voor 75 procent in handen van de Amerikanen. De waarde van het bedrijf is vastgesteld op 22 miljoen dollar. Paylogic heeft op dit moment naast het hoofdkantoor in Amsterdam al vestigingen in Groningen, Berlijn en Antwerpen. De samenwerking is geen grote verrassing: Paylogic verzorgde eerder dit jaar al de ticketverkoop voor SFX' nieuwe mega-event Tomorrowworld in Amerika.

Paylogic geldt als een van de betere moderne ticketopties, als concurrent voor het grote Ticketmaster, dat onderdeel is van Live Nation. SFX roert zich momenteel wereldwijd steeds sterker als grote concurrent voor die grote promotor, en dan met name met een focus op dance. De overname van dance-promotor ID&T ligt in die lijn, net als de koop van de grote Duitse speler iMotion. In die zin ligt een overname van Paylogic voor de hand, want dat bedrijf werkt al langer nauw samen met ID&T. Ook Loveland en club AIR werken met Paylogic.

“Paylogic heeft structureel bewezen dat haar oplossingen een groot succes zijn als er ongekende vraag naar tickets bestaat,” zegt Robert F.X. Sillerman, Chairman en CEO van SFX Entertainment.  “Dit niveau van technische kwaliteit is onmisbaar voor ons bij het verbinden van vele miljoenen EMC-fans met hun favoriete content en evenementen, en tevens bij het onderling verbinden van fans door integraties met social media.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12