Nieuw op 3voor12 Radio: De Staat, Moderat, The Strypes en Drake

De Staat Single van de Week met Devil’s Blood

Menno Visser ,

Deze week vier nieuwe singles op 3voor12 Radio: een track van de Duitse dance-samenwerking Moderat, de Britse rockband The Strypes, de Canadese rapper Drake en de Nijmeegse rockband De Staat. Die laatsten scoren de 3voor12 Single van de Week met Devil’s Blood. Verder deze week heel veel opnames van Lowlands natuurlijk en kaarten voor The Strypes in Paradiso, De Speeldoos in Ekko, My Bloody Valentine in de Effenaar, SubQuake in 013 en Mysteryland.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week is:

De Staat - Devil’s Blood (PIAS)
Daar is-tie dan: de nieuwe single van de Nijmeegse indierockband rond zanger Torre Florim. De eerste van hun derde album I_Con, dat half september uitkomt. Het komende half jaar is de band grootscheeps op toer door Nederland en Duitsland om hun livereputatie weer waar te maken en hun hitjes Sweatshop en The Fantastic Journey Of The Underground Man overal te spelen.

Ook nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

Moderat – Bad Kingdom (NEWS)
De dancefan mompelt in de popkwis ongetwijfeld: “Moderat, dat is Apparat samen met Modeselektor.” De Berlijnse dance samenwerking heeft net hun goed ontvangen album tweede album II gedropt, waarvan dit de eerste single is. Het nummer heeft een opvallende getekende clip over een man in de ondergrondse.

The Strypes - Blue Collar Jane (Universal)
Zestien zijn ze pas en hun naam ligt op de lippen van Paul Weller, Noel Gallagher en Dave Grohl. Het Ierse viertal heeft al een prima live reputatie opgebouwd met hun versie van sixties beatmuziek, ze noemen het ook wel ‘speed blues’. Dit is hun debuutsingle van hun in september te verwachten eerste album Snapshot.

Drake - Hold On, We're Going Home (Universal)
Drake druppelt weer een single. De Canadese rapper en acteur laat de spanning oplopen voor zijn derde album Nothing Was The Same, dat half september uitkomt, door elke paar maanden een track te droppen. Net zoals Started From The Bottom, dat we een paar maanden terug al regelmatig ’s avonds op 3FM draaiden.

Verder nog op de playlist:

Breach - Jack (Warner, 6e week)
Tinlicker feat. Tessa Rose Jackson - Empty Skies (Zero Three Zero, 4e week)
Twenty One Pilots - Holding On To You (Warner, 4e week)
Deep Sea Arcade - Girls (Ivy League, 3e week)
Claptone ft. Jaw - No Eyes (Warner, 2e week)
Jagwar Ma - Come Save Me (PIAS, 2e week)
Daughter - Youth (V2, 2e week)

3voor12 Album van de Week
Franz Ferdinand - Right Thoughts, Right Words, Right Action (Munich)

3voor12 Radio is elke doordeweekse avond tussen 22.00 en 01.00 uur op 3FM, met Roosmarijn Reijmer.