Laatste Boudisque (Utrecht) sluit de deuren

Platenzaak aan Vredenburg sluit 1 juni 2013

Ingmar Griffioen ,

De Utrechtse platenzaak Boudisque sluit per 1 juni 2013 de deuren. De winkel aan het Vredenburg is het laatste fysieke verkooppunt van keten Boudisque, die ooit een groot deel van de Drieharingstraat besloeg. Daar ging Boudisque in 2009 failliet. Eén winkel startte door aan het Vredenburg, maar gooit nu ook de handdoek.

De locatie aan het Vredenburg, tegenover het Muziekpaleis (Tivoli/Vredenburg) in aanbouw, bleek vooral een garantie voor een continue bouwput voor de deur. De omzet kelderde dusdanig dat de winkel zich tot sluiting genoodzaakt ziet.

Boudisque schrijft in een brief aan haar klanten:
Echter de vertraagde bouw van het Muziekpaleis Vredenburg aan de overkant, de herinrichting van het omliggende gebied en het (tijdelijk) verdwijnen van de bushaltes,  hebben ervoor gezorgd dat het Vredenburg als winkelstraat onaantrekkelijk en moeilijk begaanbaar is geworden. Mede als gevolg hiervan hebben wij de omzet dusdanig zien dalen dat het voortbestaan van Boudisque als fysieke winkel niet meer mogelijk is.

De laatste Boudisque in Amsterdam (Haringpakkerssteeg) ging in 2008 op de fles. De Utrechtse Boudisque bestond (ook onder de namen Staffhorst en Ear Eye) al 65 jaar in de Drieharingstraat en stopt na vier jaar aan het Vredenburg dus op 1 juni.

Boudisque is per direct met de opheffingsuitverkoop begonnen: met 10 % korting op het hele assortiment. De internetwinkel op www.boudisque.nl blijft wel bestaan.