Kantoor 22 Tracks leeg geroofd Kantoor 22 Tracks leeg geroofd

Circa 25.000 euro aan apparatuur meegenomen, start-up blijkt niet verzekerd tegen diefstal

, Atze de Vrieze

Kantoor 22 Tracks leeg geroofd

Circa 25.000 euro aan apparatuur meegenomen, start-up blijkt niet verzekerd tegen diefstal

Atze de Vrieze ,

Een grote tegenvaller voor 22 Tracks: het kantoor van de start-up aan de Amsterdamse Prinsengracht is vannacht leeg geroofd. Op dit moment wordt forensisch onderzoek gedaan in het pand. Een aangeslagen Gilles de Smit schat dat voor zo’n 25.000 euro aan apparatuur meegenomen is. “Dit is een enorme klap voor ons. Op dit moment vraag ik me af: heb ik de verzekering wel goed geregeld? Heb ik mijn werk goed gedaan?”

Muziekdienst 22 Tracks heeft een kantoor in een verzamelpand voor creatieve ondernemers in Amsterdam. Gilles de Smit vertelt dat hij vanmorgen op weg naar een belangrijke afspraak gebeld werd door een kantoorgenoot. “Hij zei: je moet nu naar de zaak komen, het is heel erg. En godverdomme, het is waar, het hele kantoor is leeg geroofd. Een hele rits iMacs, dj-gear, een drumcomputer, keyboards, microfoons. Ze wisten duidelijk waar ze moesten zijn. In het pand is alleen in gebroken bij ons en bij een reclamebedrijf boven ons, de twee bedrijven die het lekkerst lopen.”

De politie doet momenteel onderzoek in het kantoor. “Ze zeiden dat er ontzettend grof gewerkt is en dat er veel gejat is, en dat de kans op sporen groot is.” Volgens De Smit is de roof een grote klap voor de site. De dienst zelf kan in de lucht blijven, maar de komende dagen zullen even geen updates gedaan worden. De site is op slot gedaan, om te voorkomen dat de dieven er toegang toe hebben. “Maar het belangrijkste is dat alle data weg is. Alles is weg. De vraag is of we dit te boven komen. Je mag het best weten, ik stond net even te janken.”

Update Gilles de Smit (@diegozer): "Het hoge woord is er uit. Geen diefstal of inboedel opgenomen in onze 'Zeker van je Zaak' polis. We are fucked. Het zoeken is nu naar facturen en serienummers van gestolen apparatuur voor aangifte. Van een deel is geen factuur meer te vinden."
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12