Benefietavond voor beroofd 22tracks Benefietavond voor beroofd 22tracks

Muziekdienst organiseert "22tracks & Friends" voor donaties op Hemelvaartsdag

, Paul Bijkerk

Benefietavond voor beroofd 22tracks

Muziekdienst organiseert "22tracks & Friends" voor donaties op Hemelvaartsdag

Paul Bijkerk ,

22tracks pakt de draad weer op. De muziekdienst is na de inbraak vorige week, waarbij 20.000 euro aan apparatuur werd gestolen uit het kantoor op de Nieuwe Prinsengracht, zeker niet van plan bij de pakken neer te gaan zitten. 22tracks organiseert op Hemelsvaartdag een muziekavond voor donaties in Bitterzoet. 3voor12 sprak mede-eigenaar Vincent Reinders. "De inbraak betekende niet het einde van de muziek van 22tracks: onze tracks en servers staan gelukkig elders."

22tracks bleek niet verzekerd te zijn en de circa 20.000 euro aan gestolen apparatuur niet vergoed te krijgen. Daarom organiseert de start-up op 9 mei in Bitterzoet een benefietavond in Bitterzoet om de inbraak van vorige week op te vangen. Mede-eigenaar Vincent Reinders: “Ik zou het zelf geen benefietconcert noemen, dat klinkt als een soort Live 8. We gaan daar vooral vieren dat 22tracks keihard doorgaat. We kregen zoveel mooie reacties van luisteraars, dj's en artiesten dat we daar iets mee wilden doen. Ook verschillende locaties boden zich aan, we hebben uiteindelijk voor de Bitterzoet gekozen. De exacte invulling van het programma is nog niet rond. Het wordt gewoon een mooie 22tracks & Friends-avond. Hoogstwaarschijnlijk wordt de avond gratis toegankelijk, met een mogelijkheid om te doneren, ook online. Iedereen is welkom, we gaan vieren dat 22tracks blijft bestaan.”

Reinders zelf was op vakantie in San Francisco toen hij het nieuws hoorde: "Ik ben gisteren pas teruggekomen. Vandaag kwam ik in een half leeg kantoor binnen. Het is klote, we waren niet verzekerd, we zijn gewoon de lul. De reacties van iedereen hebben ons enorm gesteund. Financieel gaat het er nu voornamelijk om dat wij weer verder kunnen met apparatuur. Op onze laptops kunnen Gilles en ik voorlopig wel verder, maar voor onze medewerkers en stagiairs moeten we nu snel computers gaan regelen. We kregen meerdere vragen of de inbraak ook het einde van de muziek van 22tracks zou betekenen, maar al onze tracks en servers staan gelukkig ergens anders.” Alle wachtwoorden zijn inmiddels gewijzigd, de ingang van het kantoor is extra verzwaard en een inboedelverzekering is direct afgesloten. 22tracks gaat door.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12