#SXSW13: de tips van Sander Grande (North Sea Jazz) en Atze de Vrieze (3voor12) #SXSW13: de tips van Sander Grande (North Sea Jazz) en Atze de Vrieze (3voor12)

O.a. Solange, Mikal Cronin, Hiatus Kaiyote, Adrian Younge met Ghostface Killah

, Ingmar Griffioen

#SXSW13: de tips van Sander Grande (North Sea Jazz) en Atze de Vrieze (3voor12)

O.a. Solange, Mikal Cronin, Hiatus Kaiyote, Adrian Younge met Ghostface Killah

Ingmar Griffioen ,

Wat blijft er eigenlijk plakken van die 2286 bands op 405 podia? Dat vragen Roosmarijn en Michiel voor je na in deze gecombineerde 3voor12 Radio/MetMichiel show, want naast muzikanten en persmuskieten stikt het ook van de programmeurs op SXSW! Na Edwin van Andel (Melkweg) en Robert Meijerink (Doornroosje/ESNS) deelt ook Sander Grande van North Sea Jazz zijn tips met je en hij verklapt meteen wie er op #NSJ13 speelt. Onze redacteur Atze de Vrieze gaat voor het Guiness Book of Records aan bands per dag en legt een aantal ruwe diamanten als Solange bloot.

Vooralsnog geen Younge & Ghostface op NSJ13, maar wel....

Grande bekent aan Roosmarijn en Michiel dat - hoe hard hij ook gaat op Adrian Younge met Ghostface Killah - het niet gelukt is deze bijzondere collabo naar Ahoy te halen. Wel gestrikt is Hiatus Kaiyote uit Melbourne. De Vrieze deelt de mening van Van Andel over Parquet Courts. Verder zag hij onder meer Ty Segall-bassist Mikal Cronin ("die hele mooie liedjes overgiet met fuzz"), Chvrches en Solange boven het immense maaiveld uitsteken en noteert en passant dat Austin dit jaar écht een hiphopstad is. Wie ze nog meer tippen en wie Grande nog meer vastlegde voor North Sea Jazz hoor je in de fragmenten hieronder! De Vrieze zette ook het nodige op papier over de 'SXSW highlights', wat je via de teasers onderaan vindt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12