Rocktrio Paceshifters gaat het Amerikaanse avontuur aan op SXSW Rocktrio Paceshifters gaat het Amerikaanse avontuur aan op SXSW

Kijk terug: de jonge garagerockers live bij 3voor12 Radio

, Paul Bijkerk

Rocktrio Paceshifters gaat het Amerikaanse avontuur aan op SXSW

Kijk terug: de jonge garagerockers live bij 3voor12 Radio

Paul Bijkerk ,

De jonge honden van het rocktrio Paceshifters mogen zichzelf in de Amerikaanse kijker spelen op 's werelds grootste showcasefestival South by Southwest (SXSW) in Austin, Texas. Met de invloeden van garagepunk en rock 'n roll staan ze klaar om de Amerikaanse muziekwereld te veroveren. 3voor12 spreekt een week voor het festival met bassist Paul Dokman van de band over de verwachtingen van South By South West. The American dream komt uit… Maar niet voordat de band live kwam spelen in 3voor12 Radio. Kijk nu de video's terug.

De bassist is vrij bescheiden over de verwachtingen of ze doorbreken of ontdekt worden in The Land of the Free. ‘Voor iedere band is het een droom om op zo’n mooi festival te spelen, maar ik denk dat we in Duitsland meer kans maken om door te breken. Duitsland is meer een rock n’ roll-land dan Nederland.’

Het rocktrio mocht al in 2008 in het voorprogramma spelen van de Europese tour van hun helden Supersuckers. Hierna ging het snel: in voorprogramma’s van onder andere Peter Pan Speedrock, Golden Earring en Triggerfinger werden Paceshifters al snel de nieuwe talenten van de garagepunk/rock n' roll. Inmiddels is de jonge band alweer twee albums verder. En dan nu de oceaan over: het Youngbloods Showcasepodium is voor de getalenteerde band de plek om zich te bewijzen.

Het trio staat maar liefst zes keer in Austin en doet daaromheen nog een drietal shows in de VS. Na de tour in The States begint de band met een tour bij onze Belgische zuiderburen. Daarna duiken ze de studio in om weer nieuwe nummers op te nemen.

Voordat het zo ver is, is Paceshifters vanavond live in de studio bij 3voor12 Radio. Luister dus vanaf 22.00 uur tot 01.00 uur naar 3FM.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12