#SXSW13: 3voor12 Radio en MetMichiel maken de stand op #SXSW13: 3voor12 Radio en MetMichiel maken de stand op

Allah-Las en San Cisco live in de studio en de hort op met Jacco Gardner

, Timo Pisart

#SXSW13: 3voor12 Radio en MetMichiel maken de stand op

Allah-Las en San Cisco live in de studio en de hort op met Jacco Gardner

Timo Pisart ,

Inmiddels zijn ze overspoeld met de nieuwste bands, laatste trends en hipste feesten: Roosmarijn en Michiel Veenstra zijn de hele week op SXSW (South By Southwest), het aller-aller-allergrootste showcasefestival ter wereld. Zaterdag van 18:00 tot 22:00 uur op 3FM maken ze samen een bijzondere extra uitzending met o.a. Allah-Las en San Cisco live in de uitzending en een reportage met Jacco Gardner.

De stand opmaken
In deze laatste uitzending maken Roosmarijn en Michiel in vier uur tijd de stand op: wat waren de hoogtepunten? De dieptepunten? Van welke bands gaan we het meeste horen en wat worden de hypes? Daarvoor komen vele gasten langs, o.a. Atze de Vrieze (redacteur 3voor12) en Sander Grande (programmeur North Sea Jazz en Mojo) over de muzikale versnaperingen en Wilbert Mutsaers (zendermanager 3FM) en Willem van Zeeland (eindredacteur 3voor12) over de trends op de conferentie.

De hort op met Jacco Gardner
De meest succesvolle Nederlander op SXSW? Dat zou zomaar de retro-jongeman Jacco Gardner kunnen zijn: hij doet een hele berg aan showcases en wordt zelfs gevraagd op een cactuskwekerij (!) te komen optreden. Hoe hem dat vergaat? Of hij dagelijks meer dan 2 uurtjes kan slapen? Roosmarijn en Michiel wippen bij hem langs en vragen hem het hemd van het lijf.

San Cisco en Allah-Las live in de studio
En dan hebben we nog de livemuziek: de melancholische retrorockers van Allah-Las komen langs in de studio om hun glinsterende gitaarlijntjes te laten horen. Ook de Aussies van San Cisco wippen bij Roosmarijn en Michiel langs voor een lekker moppie frisse indie-pop.

SXSW

Het is het aller-aller-allergrootste showcasefestival ter wereld. Er spelen maar liefst 2286 acts in het centrum van Austin, Texas. Je ziet er de grootsten der aarde (denk Prince, Daft Punk, Green Day), maar nog veel meer upcoming talent dat hoopt opgepikt te worden door labels, boekers, journaille en het publiek. 3voor12 doet deze hele week verslag van het festival en spot de helden van de toekomst, met ook een drietal uitzendingen van 3voor12 Radio op 3FM: woensdag en donderdag van 22:00 tot 01:00 uur en zaterdag in co-productie met MetMichiel (NTR) van 18:00 tot 22:00 uur.

Meepraten over de uitzending kan door een sms te sturen naar 3333, of natuurlijk door te twitteren met @roos3fm, #3voor12 en #3fm!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12