3voor12 tipt voor Pinkpop: Masters Of Reality

Ruim anderhalf uur Masters Of Reality ft. Josh Homme & Nick Oliveri @ Roadburn 2001

Ingmar Griffioen ,

Veertig acts telt het affiche van de 44e Pinkpop. Met alleen overlap tussen 3FM Stage en de Tent hoef je van de Main Stage niks te missen. 3voor12 kijkt voor welke acts je zeker uit je tent moet komen en ondersteunt dat met opnames uit de archieven. We groeven wat dieper en vonden... de audio van het concert dat Masters Of Reality op Roadburn 2001 gaf. QOTSA-leden Josh Homme en Nick Oliveri speelden mee met geestelijk vader Chris Goss.

Vrijdag staan ze op Pinkpop op de 3FM Stage, die drie uur later afgesloten wordt door... Queens Of The Stone Age. Dat kan gezien de hechte banden tussen beide bands haast geen toeval zijn. Oprichter Chris Goss was als producer en vriend betrokken bij opnames van QOTSA en voorloper Kyuss, wat in 2001 resulteerde in het gezamenlijke album Deep In The Hole, met naast Homme en Oliveri ook Mark Lanegan en huidige QOTSA-gitarist Troy van Leeuwen.

Roadburn Festival wist Masters Of Reality in datzelfde jaar te strikken. Op 4 december stond Masters of Reality (feat. Josh Homme & Nick Oliveri) in 013, Tilburg en ze openden met Deep In The Hole. 3voor12 was erbij voor opnames en Goss, Homme en Oliveri schoven aan voor een interview. Beide vind je hieronder. En laten we hopen dat de heren morgen in Landgraaf nog een samenwerking in petto hebben.

Masters Of Reality speelt vrijdag 14 juni van 16.15 - 17.00 op de 3FM stage (tweede podium) van Pinkpop. QOTSA volgt van 20.00 tot 21.15 op hetzelfde podium. Luister het optreden op Roadburn 2001 hieronder terug: