#LL13: Mister & Mississippi verstilt Lowlands met slowmotion folk #LL13: Mister & Mississippi verstilt Lowlands met slowmotion folk

Hollandse droom kwam uit

, Menno Visser

#LL13: Mister & Mississippi verstilt Lowlands met slowmotion folk

Hollandse droom kwam uit

Menno Visser ,

Half juni kwam dan eindelijk het verlossende woord: Mister & Mississippi mag - uiteraard - dit jaar al op Lowlands spelen. Een mooie bekroning van een tot nu toe uitstekend verlopen jaar voor de folkpopband, die een hit is in het livecircuit en op 3FM.

HET CONCERT:

Mister & Mississippi, Lowlands Charlie, vrijdag 16 augustus 2013

DE ACT:

Ingetogen Utrechtse folkpopband rond Maxime Barlag, het leuke meisje met de grote zwarte hoed. Op hun ongetitelde debuutalbum staan de radiohits 'Northern Sky', 'Same Room' en 'Follow The Sun', die hen een rij van uitverkochte zalen bezorgden. In september komt hun debuutalbum ook uit in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk en dan gaan ze ook internationaal toeren.

HET NUMMER:

Helemaal aan het einde van de set: 'Northern Sky' blijft toch het prijsnummer, dat in Nederland voor de doorbraak zorgde.

HET MOMENT:

Op 22.25 uur. Na vijf nummers vol spanningsbogen volgt dan eindelijk de ontlading: 'I don't want to let you go' uit het nummer 'Same Room, Different House' mag uit volle borst meegezongen worden.

HET PUBLIEK:

Het is bomvol in de India, de band is duidelijk op zijn plaats op Lowlands. Maar het blijft toch een beetje 'music for mietjes': na afloop druppelt de regen nog even een beetje na, maar niemand die dan de tent uit durft - alsof ze van suiker zijn.

HET OORDEEL:

Het bijzondere aan Mister & Mississippi zit hem in het lage segment. Daar onstaat de spannende opbouw, die hen onderscheidt van de andere folkies van deze wereld. Hun mooi verstilde slowmotion folk heeft soms wel wat weg van het IJslandse Sigur Rós. Nadeel is wel dat er maar weinig momenten zijn waarop het publiek kan participeren. Binnenvetters genieten vast van een bijzonder pastoraal einde aan hun vrijdagavond.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12