#LL13: Hurts heeft de leukste fans vandaag #LL13: Hurts heeft de leukste fans vandaag

Controle en perfectie bij Manchester synthpopduo

, Tim Schakel, foto Tim van Veen

#LL13: Hurts heeft de leukste fans vandaag

Controle en perfectie bij Manchester synthpopduo

Tim Schakel, foto Tim van Veen ,

Terwijl de crew van Hurts zorgt dat de spotlights op de juiste hoogte staan, verzamelen de eerste horden trouwe fans zich voor het podium van de Bravo. Deze combinatie gaat er uiteindelijk voor zorgen dat Hurts een goede show neerzet. Het optreden van deze band is gecontroleerd, zoals alles wat ze doen, maar het publiek zorgt voor de nodige afwisseling. Zonder slag of stoot ging het zeker niet vandaag.

HET CONCERT:

Hurts, Lowlands Bravo, vrijdag 16 augustus 2013 

DE ACT:

Hurts komt uit Manchester en bestaat uit Theo Hutchcraft en Adam Anderson. De twee jongens kan je vandaag, zoals altijd, herkennen aan hun modebewuste outfits en strakke kapsels. De muziek is het beste te omschrijven als synthpop; het is dansbaar, episch en dramatisch. Ze hebben inmiddels al wat hits achter hun naam staan, waaronder 'Wonderful Life'.

HET NUMMER:

Het publiek gaat pas echt los bij het nummer 'Better Than Love' en dat is jammer, want het is het een na laatste nummer. Het is voor het eerst dat de hele Bravo aan het bewegen is. Dit had dit optreden nodig, want de boel was aan het inkakken. Het valt op dat de dansbare nummers van Hurts het vandaag beter doen dan de rustige songs.

HET MOMENT:

Nadat 'Better Than Love' de zaal weer heeft wakkergeschud is het tijd voor de afsluiter. Het nummer 'Stay' wordt hartstochtelijk meegezongen door de meisjes en jongens vooraan. Op de valreep toch nog een episch nummer dat het goed doet. Het hitje zorgt uiteindelijk voor een happy ending.

OOK OPMERKELIJK:

Op een gegeven moment vraagt de zanger het publiek hun mobieltjes te pakken, om die vervolgens boven het hoofd te houden. Het licht wordt gedimd en een rustige ballade volgt. Het is echter te vroeg op de dag om zo'n soort actie te doen. Het is nog lang niet donker genoeg buiten om het effect over te laten komen. Na enkele seconden zakken de eerste smartphones. Halverwege het nummer is er geen mobieltje meer in de lucht.

HET PUBLIEK:

Hurts mag blij zijn met de fanatieke fans uit Nederland. De mensen vooraan zorgen met hun aanstekelijk enthousiasme voor een energie die wordt overgebracht op de rest van het publiek. Ze zingen, springen en zwaaien en zorgen voor een goede sfeer. De mensen achteraan staan er met name omdat het buiten regent. 

HET OORDEEL:

Bij deze band draait alles om controle en perfectie. Het geluid is top en de lichtshow indrukwekkend. Alles is perfect getimed, dus is er weinig ruimte voor spontaniteit. Aan de ene kant wel jammer, maar aan de andere kant past het bij de band. Hier en daar wordt de dramatiek iets te ver doorgevoerd, waardoor het soms aanstellerig overkomt, maar dat doet weinig af aan het feit dat ze een prima optreden hebben gegeven.

DE FOTO:

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12