#LC13: Kid Karate overwint ook zonder 'Kraanvogeltechniek' #LC13: Kid Karate overwint ook zonder 'Kraanvogeltechniek'

Een van de weinige shows waar gesprongen en gepit wordt

, Tim Schakel

#LC13: Kid Karate overwint ook zonder 'Kraanvogeltechniek'

Een van de weinige shows waar gesprongen en gepit wordt

Tim Schakel ,

Eindelijk. Het gaat goed los in de kleine zaal van Paradiso. Rock-duo Kid Karate zorgt ervoor dat de voetjes van de vloer gaan en er flink gesprongen wordt. De frontman geeft zelf het goede voorbeeld: Tijdens het spelen doet hij aan knieheffen, zoals je weleens ziet tijdens de warming-up voor een voetbalwedstrijd. Hij doet dit uit enthousiasme, en het slaat over op het publiek. Het Ierse duo beheerst het entertainen van het publiek uitstekend en daarbuiten spelen ze met volle overgave. Een van de hoogtepunten van de eerste London Calling dag.

HET CONCERT:
Kid Karate, London Calling bovenzaal, vrijdag 1 november 2013

DE ACT:
De muziek doet erg denken aan The White Stripes. Deze vergelijking wordt natuurlijk al snel gemaakt, wanneer je een duo bent en bluesrock maakt. Buiten de zang om, die bij vlagen op Jack White lijkt, doen ze wel degelijk een eigen ding. Dit komt met name doordat ze gebruik maken van samples en loops, waardoor meerderen lagen gebouwd worden. Bovendien heeft de muziek een dansbaar karakter.

HET NUMMER:
De track Two Times wordt al als tweede gespeeld in de set. De meest beluisterde track op Spotify is een zeer sterke song. De kracht van het nummer zit in de directe, schreeuwende zanglijnen in combinatie met dynamisch gitaarspel. Ook het refrein blijft in je hoofd hangen.

HET MOMENT:
Tijdens het laatste nummer kan de frontman zich niet meer inhouden: met gitaar en al gaat hij het publiek in. Met als resultaat dat er een hoop herrie te horen is, maar weinig gitaarspel. Dat maakt niet echt meer uit, want het optreden is zonder al meer dan geslaagd.

HET PUBLIEK:
Dit hadden de mensen even nodig. Gewoon lekker pitten, en nee, dan bedoelen we niet slapen. Een aanzienlijk deel van het publiek gaat heerlijk los en de band vermaakt zich uitstekend. Zo blijkt ook uit de tweet van Kid Karate na de show (zie hieronder).

HET OORDEEL:
Op deze eerste dag van London Calling is de nodige rock 'n roll te vinden, maar van alle acts uit dit genre overtuigt Kid Karate misschien wel het meest. Ze maken dan wel niet de meest originele muziek, maar met volle overgave, spelvreugde, kneiterharde gitaarriffs en beukende drums leveren ze wel kwaliteit. Ze maken er een feestje van en daar was duidelijk behoefte aan.


DE FOTO:

DE TWEET:

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12