#LC13: Iedereen is verliefd op femme fatale Findlay #LC13: Iedereen is verliefd op femme fatale Findlay

Sex, drugs en rock and roll die mannen laat kwijlen

, Tim Schakel

#LC13: Iedereen is verliefd op femme fatale Findlay

Sex, drugs en rock and roll die mannen laat kwijlen

Tim Schakel ,

Terwijl Findlay backstage haar theatrale stem aan het opwarmen is, gaat het in de wandelgangen over het sexy pakje van de zangeres. Vlak voor het optreden staat al een flinke rij fotografen te wachten op de charismatische frontvrouw en haar bandleden. Wanneer de show is begonnen en zij speels de zaal in blikt, hoor je massaal de klikjes van de fototoestellen. Na drie nummers vertelt iemand van de security dat het wel genoeg is met de foto's. Findlay is zich bewust van haar uitstraling en speelt hiermee. Alles wat zij uit wil stralen is rock and roll, en dit lukt haar zonder gemaakt over te komen. Maar ook muziek en optreden voldoen aan de eisen van een goede rock and roll show.

HET CONCERT:
Findlay, London Calling bovenzaal, vrijdag 1 november 2013

DE ACT:
De muziek van Findlay bevat seks en agressie. Ze beschikt over een stem die je laat vibreren. De muziek laat je naar de fles grijpen en denken ‘fuck it, laten we wat lol beleven'. Het brengt het slechtste in de mens naar boven, in de goede zin van het woord. Met andere woorden het is rock and roll. De songs doen denken aan acts als The Kills en Black Rebel Motorcycle Club. Daarbuiten is Findlay een zeer krachtige zangeres, die in de voetsporen kan treden van frontvrouwen als Alison Mosshart van The Kills/Dead Weather en Karen O van Yeah Yeah Yeahs.

HET NUMMER:
Dit kan er maar één zijn: Het onlangs uitgebrachte Greasy Love. Deze song heeft alles wat een goede rock and roll track moet hebben. Waarschijnlijk een van de betere songs van de avond. Het is energiek, rauw en catchy. Findlay maakt tijdens dit nummer gebruik van twee microfoons: één voor haar normale stem en op de ander zit distortion, waardoor de schreeuwen nog agressiever overkomen.

HET MOMENT:
Het laatste nummer van de set Off and On zorgt voor hét moment. Niet zozeer de song zelf, maar vooral het moment dat de frontvrouw de zaal induikt en de mannen uitdaagt. Het is grappig dat vele mannen in de zaal gretig naar de frontvrouw kijken, maar wanneer zij in de buurt komt, lijkt het toch wel een tikkeltje imponerend en eng.

OOK OPMERKELIJK:
Findlay begint haar optreden a capella. Het toont aan hoe zelfverzekerd de frontvrouw is. Ze doet dit niet slechts een paar seconden, maar een paar minuten! De zaal is niet geheel stil, maar dat hoeft ook niet bij een rock and roll show als deze.

HET PUBLIEK:
Het is behoorlijk druk. Alle ogen zijn gericht op de frontvrouw Findlay, die de show steelt vanavond.

HET OORDEEL:
Zo hoort een rock and roll optreden te zijn: hard en sexy. Zonder een bassist, maar met twee gitaristen en een drummer produceert Findlay een berg lawaai, dat je haar laat wapperen. Het gemis van een lage bas wordt opgevuld met een gitaar waarvan de bovenste e-snaar een toon, en soms zelf twee tonen, omlaag is gestemd, waardoor je een zeer laag en diep gitaargeluid krijgt. Queens Of The Stone Age doet dit bijvoorbeeld ook veel. De bas mis je hierdoor eigenlijk geen moment. Daarbuiten slaat de gepassioneerde drummer elke slag aan alsof het zijn laatste is. Dit allemaal, in combinatie met een stoere femme fatale als frontvrouw zorgt voor een zeer geslaagd optreden.

DE FOTO:

DE TWEET:

Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12