#LC13: Cub Sport is een ijsco met vijf bollen #LC13: Cub Sport is een ijsco met vijf bollen

Poppy bleekneuzen vieren de zorgeloosheid

, Norbert Pek

#LC13: Cub Sport is een ijsco met vijf bollen

Poppy bleekneuzen vieren de zorgeloosheid

Norbert Pek ,

Op het podium staan vijf Aussies die nog maar net geboren zijn en ze leven in een volstrekt zorgeloze wereld. Ze lachen de zaal in en de zaal lacht terug. En het volgende syntpopliedje gaat over stiekem zwemmen in een zwembad.

HET CONCERT:
Cub Sport, London Calling bovenzaal, zaterdag 2 november 2013

DE ACT:
Cub Sport ging eerst door het leven als Cub Scouts, maar ze kregen het aan de stok met padvinders die al zo heetten, waardoor een andere bandnaam werd gekozen. Waarschijnlijk is dit het heftigste dat de piepjonge bandleden ooit hebben meegemaakt. Ze zijn afkomstig uit Brisbane, een stad in het uiterste oosten van Australië waar het vandaag 30 graden Celsius is. Het is precies de plek waar frisse, onbezorgde synthpop van Cub Sport wordt geboren. Supermelodieus en supervrolijk: de muziek van Cub Sport is één grote roze zuurstok.

HET NUMMER:
Het vorig jaar verschenen ‘Told You So’ mocht er al wezen, maar de nieuwe poppy single ‘Paradise’ is zo catchy dat het van Scandinavische makelij lijkt.

HET MOMENT:
De gitarist staat onafgebroken op het podium met een glimlach die groter is dan zijn gezicht. Na afloop van het concert komen allemaal kids op hem af. Ze willen hem een high five geven die ze uiteraard krijgen: in de wereld van Cub Sport bestaat geen afwijzing. 

HET PUBLIEK:
De zorgeloosheid van Cub Sport wordt enthousiast meegevierd. Op de eerste rijen staan alleen maar blije koppen en uiteraard wordt er gedanst. Na het laatste nummer barst een applaus los met wild gestamp: het publiek wil nog meer suiker.

HET OORDEEL:
Niet alle nummers zijn zo goed als ‘Paradise’, maar de vier jochies en één meisje weten hoe een popliedje moet klinken. Uit de synths komen louter vrolijke wijsjes. Daar ligt wel het gevaar van Cub Sport: niet iedereen is bestand tegen zoveel zoetheid. Bleekneuzige zanger Tim Nelson is het tegenovergestelde van een rock-n-rollster. Nummers gaan over stiekem zwemmen in een zwembad en zijn hond. Cub Sport is allesbehalve trendy of vernieuwend, maar ze geven het publiek lol. Sommige nummers hebben Caribische ritmes à la Jack Peñate en laten zich onmiddellijk omarmen. De Destiny’s Child-medley zorgt ook voor vreugde maar zoiets is natuurlijk wel heel goedkoop scoren. Cub Sport moet oppassen dat ze niet té kinderfeestje worden, maar hier in Paradiso is het erg verleidelijk om op hun draaimolen van catchy popsongs te stappen.

DE TWEET:

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12