#LC13: Mooie meisjes houden van seksloos Ball Park Music #LC13: Mooie meisjes houden van seksloos Ball Park Music

Van stripclub naar zaaddodende pianopop

, Timo Pisart

#LC13: Mooie meisjes houden van seksloos Ball Park Music

Van stripclub naar zaaddodende pianopop

Timo Pisart ,

Was London Calling vroeger van de viezige Britse stagedivers, inmiddels hebben heupwiegende, jonge, mooie meisjes zich het festival toegeëigend. Er staan er minstens twintig vooraan bij Ball Park Music te glunderen, en ze worden op hun wenken bediend door de seksloze pianopop van Australische komaf.

HET CONCERT:
Ball Park Music, London Calling grote zaal, vrijdag 1 november 2013

DE ACT:
"Tell us a story!", schreeuwen de fans. Vooruit, lacht frontman Sam Cromack. "Gisteren waren we al in Amsterdam en belandde ik in een stripclub vernoemd naar een banaan." Het is meteen het spannendste dat er te horen is tijdens de show van Ball Park Music. Verder maakt de Australische band aanstekelijke, ogenschijnlijk eenvoudige pianopopliedjes die het goed doen op de radio. All I Want Is You kreeg al aardig wat airplay op 3FM en zo'n beetje al hun singles werden platgedraaid op de Australische evenknie Triple J.

HET NUMMER:
"I haven't had a friend in years, I've only had sex with myself" Ja, heus. Het is écht het refreintje van Sad Rude Future Dude. Het is zo'n college rock-liedje waarop Cromack vrolijk rondhupst terwijl de 'cute' bassiste met bloemetjesjurk én beugel de tweede stem voor haar rekening neemt. Aanstekelijk en vrolijk is het zeker, maar wat een verschrikkelijke tekst. En Ball Park Music heeft meer van zulke songs. Eentje heet er Rich People Are Stupid, een ander Bad Taste Blues Part II.

HET MOMENT:
Af en toe zingt Cromack zo vals als de kraaien van Hitchcock, maar in slotnummer I Fly is hij plotsklaps prima bij stem. En dat terwijl hij - gehesen in atletische skinny jeans - vrolijk over het podium stuitert. Uiteindelijk belandt hij zelfs op de grond om koprollend het podium over te gaan. Ondertussen doet de gitarist een schaarsprong (!).

HET PUBLIEK:
Met zulke zaaddodende liedjes win je de oorlog wellicht niet, maar wel de mooie meisjes op de voorste rijen. Ze heupwiegen alsof hun leven ervan afhangt, twee hangen in elkaars armen terwijl ze de teksten woord voor woord meezingen.

HET OORDEEL:
Lord Huron, Guards, The Griswolds en Opossom. Ze speelden allen frisse popliedjes op eerdere edities van London Calling en gaven degelijke shows, maar wie kent ze nu nog? Vandaag heeft Ball Park Music vast een stel fans gewonnen, maar morgen zijn we de inwisselbare pop ongetwijfeld weer vergeten.

DE FOTO:

DE TWEET:

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12