#LC13: Dromerige 60s Younghusband weet wat rocken is #LC13: Dromerige 60s Younghusband weet wat rocken is

Ondanks lichte irritatie tussen de bandleden een prima show

, Tim Schakel

#LC13: Dromerige 60s Younghusband weet wat rocken is

Ondanks lichte irritatie tussen de bandleden een prima show

Tim Schakel ,

Voor het optreden laat Younghusband via Twitter weten dat ze content zijn met de backstage van Paradiso. Er staat namelijk een sigarettenautomaat én er hangt een poster van Lou Reed aan de muur. Dat ze fan zijn van de helaas overleden rocklegende is geen verrassing. Hun muziek heeft veel psychedelische raakvlakken met The Velvet Underground. De sigaretten passen weer meer bij hun rokerige distortion en feedback, en bij je oren laten piepen zoals bands als Deerhunter dat kunnen. Het niveau van deze acts bereiken ze live nog niet, maar desalniettemin was het een goed optreden.

HET CONCERT:

Younghusband, London Calling bovenzaal, vrijdag 1 november 2013

DE ACT:

Het debuutalbum van Younghusband heet Dromes: de titel is een mix tussen de woorden dreams en drones. Geen gekke combinatie, want ze maken muziek die net zo sfeervol en 60s is als de muziek van bijvoorbeeld Jacco Gardner en aan de andere kant rockt het als een machine.

HET NUMMER:

Het is moeilijk kiezen, want er is tijdens dit optreden geen 'hét' nummer. Alle nummers zijn van een goed niveau, maar er zit geen hit tussen, of een song die opvalt door verassende wendingen. Maar als er dan toch gekozen moet worden, dan de psychedelische track Constantly In Love. 

HET MOMENT:

Het optreden is zeer stabiel, maar zonder echte grote hoogtepunten. De momenten van de show zijn de stukken waarin ze flink losgaan met feedback en distortion.

HET PUBLIEK:

Porcelain Raft is nét afgelopen en langzaam stromen de mensen binnen in de kleine zaal van Paradiso. De band is onder de indruk van het aantal toeschouwers. Zo zegt de frontman, dat dit het grootste publiek is waarvoor ze hebben gespeeld. Aan het einde van het optreden is de zaal een stuk leger helaas. Al met al toch genoeg tevreden gezichten tijdens de show.

HET OORDEEL:

Aan de band te zien kon het vandaag beter. De leadgitarist kijkt tijdens de show geïrriteerd naar de drummer, die blijkbaar te vroeg overschakelt naar een ander gedeelte van het nummer. Na afloop biedt laatstgenoemde zijn excuses aan. Maar zo slecht was het zeker niet. Sterker nog, het was een goede show. Hun mix van dromerigheid en af en toe keihard rocken zorgt ervoor dat de show boeiend blijft. De 'wall of sound' die ze creëren met feedback is tevens een genot voor de mensen die niet vies zijn van een portie noise. Het probleem van het optreden is echter dat er weinig écht uitspringt, waardoor de show als geheel nogal vlak blijft.

DE FOTO:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12