#ESNS13: Hydroboyz zijn Hindabuilding #ESNS13: Hydroboyz zijn Hindabuilding

En dat zullen we weten ook

, Marco Muhring

#ESNS13: Hydroboyz zijn Hindabuilding

En dat zullen we weten ook

Marco Muhring ,

Tientallen bezwete, onfris riekende twintigers verlaten de Binnenzaal. Hier heeft Mr. Polska zojuist de boel met de grond gelijk gemaakt. Maar de volgende hiphopsensatie staat alweer te trappelen om zichzelf te bewijzen.

 

GEZIEN
Hydroboyz, Noorderslag, Binnenzaal, 12 januari 2013
 
 
MUZIEK
Straatraps, Bijlmerbangers, swag raps: de mannen van Hydroboyz bezingen het leven uit de hood die de Bijlmer heet. Vanavond zijn rappers MocroManiac en RQS aanwezig alsmede DJ Drivah en manager/mascotte Rotjoch. Showman Hydro zelf zit inmiddels alweer een tijdje vast en ontbreekt vanavond hindabuilding.
 
PLUS

De beats zijn vet, de raps zijn vet en ook de flows zijn dik in orde. De boyz beginnen met een halflege zaal maar spelen deze gedurende het optreden goed vol. Vanaf het moment dat Ronnie Flex halverwege de gig het podium opkomt om ´Nooit Meer Slapen´ te doen kan het echt niet meer fout gaan, en dan moeten grootste hits ´Bel Me´ en Hindabuilding nog komen. Waar andere rappers in dit genre zichzelf soms veel te serieus nemen en met vermoeiend agressieve raps komen, blijft het bij Hydroboyz op de een of andere manier vrij laid back, terwijl het echt wel rauw is. ´Hindabuilding´ en ´Bel Me´ worden als moderne klassiekers onthaald. 

 

MIN

Hydro kwam grotendeels met de teksten van de grootste hits ´Bel Me´ en ´Hindabulding´ en is volgens velen het grootste talent van de groep. Hij wordt dan ook gemist. Zoals helaas vaker het geval is bij hiphop zijn de raps vaak lastig te verstaan. En oh ja, het had de Hydroboyz zeker nog een half punt extra opgeleverd als ze de jolige Ewout uit Groningen (die het nodig vond om op het podium te klimmen) even vakkundig van het podium hadden gegooid.

CONCLUSIE
Waar hiphop normaal gesproken in de kelder wordt weggestopt, zijn er dit jaar vier podia waar artiesten als Kraantje Pappie, Fresku en Hef mochten spelen. Het klimaat is goed, zo ook voor Hydroboyz. Een 9 zoals Fresku en Mr. Polska krijgen ze niet, maar wel een..

CIJFER
8

 

 
 
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12