#ESNS13: Vurig Bombay Show Pig overtuigt #ESNS13: Vurig Bombay Show Pig overtuigt

Goede show ondanks materiaalpech

, Ingmar Griffioen

#ESNS13: Vurig Bombay Show Pig overtuigt

Goede show ondanks materiaalpech

Ingmar Griffioen ,

Het zat het spannende Nederlandse indie duo Bombay Show Pig niet mee tijdens hun optreden in de ruitvormige zaal van de Minerva Art Academy in Groningen. Een mooie, maar wat vreemde zaal voor een popconcert, waar het geduld van de toeschouwers flink op de proef werd gesteld door weigerende techniek. Toen de band eindelijk vol gas kon geven, bleek het lange wachten de moeite dubbel en dwars waard.

GEZIEN
Bombay Show Pig, Minerva Art Academy, Eurosonic, 11 januari 2013

MUZIEK
Het Amsterdams-Haagse duo Bombay Show pig maakt noisy en catchy indierock à la Blood Red Shoes. Mathias Janmaat speelt gitaar en Linda van Leeuwen zit achter de drumkit en speelt Philicorda-orgel. De zangpartijen wisselen ze knap af. Bombay Show Pig ging ooit als trio van start, maar dat zijn we al bijna vergeten. Vanwege de noisy aanpak en feedbackende gitaar en elektronica gelden Death From Above 1979 en The Kills als referentiekader.

PLUS

'Start / Rewind' is stiekem een van de betere nummers van Bombay Show Pig. Het is een van hun meest dynamische songs, waarin de stemmen van Janmaat en Van Leeuwen elkaar op een soort good cop, bad cop manier afwisselen en aanvullen. De meeslepende single 'Shackles And Chains' blijft echt de grootste troef en tevens een van de weinige songs waarin het duo geen bak noise opentrekt. En wat is dat heerlijke catchy nummer met dat op 'Lust For Life'  van Iggy Pop gebaseerde ritme? Net als Bombay Show Pigs debuutalbum "Vulture / Provider" kent de set van vanavond geen zwak nummer. Voor het slotakkoord staat en zingt het duo voor het eerst samen, op de de rand van het podium. Afsluiten met het rustige slotnummer van de plaat lijkt gewaagd, het geroezemoes neemt even toe, maar 'Making Friends' krijgt, met Van Leeuwen weer achter de drumkit, meer vaart en overtuigt.

MIN
Bijna een kwartier vertraging is vervelend voor band én publiek, zeker bij een showcasefestival waar mensen een nauw sluitend schema in elkaar hebben gepuzzeld. Bijzonder dat de meeste bezoekers zich er niet door lieten ontmoedigen. De eerste twee nummers klonken door de nasleep van de technische problemen wat onvast.

CONCLUSIE
Met de release van "Vulture / Provider" was Nederland opeens een goede indie band rijker. Dat maakt Bombay Show Pig in Minerva ook op het podium waar. Met elk nummer werd de muziek vuriger. In februari begint Bombay Show Pig aan toernee door België en Frankrijk. We zijn benieuwd wat 2013 ze nog meer brengt.

CIJFER
7,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12