#ESNS13: Leon Ramakers: Amsterdam heeft voordelen boven Rotterdam #ESNS13: Leon Ramakers: Amsterdam heeft voordelen boven Rotterdam

Kopstuk Ziggo Dome over de bouw en het succes van het podium

, Laurence Tanamal

#ESNS13: Leon Ramakers: Amsterdam heeft voordelen boven Rotterdam

Kopstuk Ziggo Dome over de bouw en het succes van het podium

Laurence Tanamal ,

Je kunt makkelijk stellen dat de Amsterdamse Ziggo Dome een succes is als je kijkt naar het aantal concerten dat er inmiddels plaatsvond en naar de namen die al op de buhne stonden: Lady Gaga, Radiohead en Muse . 3voor12 spreekt een van de belangrijkste kopstukken van de Ziggo Dome. Leon Ramakers: “Het mooiste moment is als je beslist dat je het gaat doen, daarna moet het alleen nog gebouwd worden.”

De Ziggo Dome is niet direct begonnen bij ondernemer Ramakers. “Het begon toen Amsterdam-Noord een grote arena wilde en de voorkeur gaf aan een Fin om deze te laten bouwen. Hij had al twee zalen gebouwd in Helsinki en Hamburg. Amsterdam zou hij ook wel gaan doen, waarna hij een investering van 25 miljoen vroeg. Toen zei ik al dat dit nooit ging gebeuren. Hij wilde kijken hoever ze wilden gaan om vervolgens met de hoofdprijs te vertrekken. Wat ik voorspelde gebeurde toen: hij trok zich terug. Maar ik wilde het zelf ook wel doen. Niet in Noord, maar aan de zuidkant.”

Bekijk het fragment voor meer informatie over de Ziggo Dome en waarom Amsterdam volgens Ramakers voordelen heeft vergeleken met Rotterdam.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12