#BKS13: Koreless strooit met dreunende bassen #BKS13: Koreless strooit met dreunende bassen

Publiek komt jammerlijk laat op gang

, Tekst: Juliën L'Ortye, Foto's: Renee van 't Hoff

#BKS13: Koreless strooit met dreunende bassen

Publiek komt jammerlijk laat op gang

Tekst: Juliën L'Ortye, Foto's: Renee van 't Hoff ,

We zitten halverwege de set van Koreless, wanneer de dreunende bassen van Evian Christ’s Fuck It None Of Ya’ll Don’t Rap door Stage 2 knallen. Het is een van de eerste momenten waarop de pakweg duizend aanwezigen in de akelig lege tent echt los gaan en de trackkeuze wordt dan ook beloond met luid gejoel en applaus. Het is op zijn minst verrassend te noemen dat het zo lang moet duren voordat de vlam in de pan slaat: de man uit Glasgow doet namelijk bijzonder weinig fout.

CONCERT:
Koreless, Best Kept Secret, Stage 2, zaterdag 22 juni 2013

MUZIEK:
Lewis Roberts, zoals in Koreless’ paspoort te lezen valt, is getekend op Young Turks, dat onder meer The XX, John Talabot en SBTRKT herbergt. Het label biedt veel ruimte voor elektronische muziek en laat dat nu precies zijn waar deze 22-jarige producer zich mee bezigt. Met de onlangs verschenen EP Yügen liet Roberts nog maar eens horen waar hij voor staat. Hij combineert 2-step, soulvolle elektronica en ambient tot een perfect afgewogen dansbare sound, waarop je net zo makkelijk weg kan dromen.

PLUS:
Zoveel tracks heeft ‘ie nog niet in huis, die Koreless. Maar het vijvertje waar hij uit kan vissen is er wel een met louter pareltjes. En hij brengt ze ook nog eens enorm slim. Ivana bijvoorbeeld, an sich al een hele sterke track met dat licht dreunende ambient-intro, dat na een minuutje of wat overloopt in Oneohtrix Point Never-achtige vocale samples. Roberts laat de bassen die rondom die samples hangen net een tikkeltje langer doorlopen dan gebruikelijk, net zolang tot het publiek het niet meer houdt en niets anders kan dan toegeven.

MIN:
Wat jammer dat de Schot zijn remix van Foals’ Late Night al zo vroeg in de set draait. Mede doordat de publieksreactie wat traag op gang komt – zou iedereen nog (terecht) onder indruk zijn van die show van Damien Rice? – treft zijn sterke interpretatie niet bepaald doel. Misschien komt het ook door de lompe manier waarop hij de track erin mixt: hij laat het nummer ervoor tot minimaal volume uit afdalen om vervolgens opeens de remix in te starten. Hij mag de paar korte pauzes in zijn set sowieso wel achterwege laten. Dankzij het constante hoge niveau is het niet storend, maar wel onnodig.

CONCLUSIE:
Het moet gek lopen wanneer Koreless met deze set niet hét elektronische optreden van deze eerste editie van Best Kept Secret neer heeft gezet en als hij de komende tijd niet nog veel meer naam gaat maken. Hij beschikt over sterke tracks, handige bewerkingen en een deugdelijke opbouw. Nu de boel nog iets feillozer aan elkaar mixen.

CIJFER:
8+

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12