#BKS13 Hiphopfans vroeg binnen voor Danny Brown #BKS13 Hiphopfans vroeg binnen voor Danny Brown

Amerikaanse rapper doet harder zijn best dan ie van plan was

, Atze de Vrieze

#BKS13 Hiphopfans vroeg binnen voor Danny Brown

Amerikaanse rapper doet harder zijn best dan ie van plan was

Atze de Vrieze ,

Een flinke plas rechts voor het podium, dat is het zo'n beetje. De schade valt mee. Het hoofdpodium van Best Kept Secret blijkt zich op een soort strandje te bevinden, aan de rand van het meer. De meeste mensen kijken nog wat onwennig om zich heen, maar gelukkig voor Danny Brown zijn er ook een stuk of twintig, dertig bloedfanatieke fans die er vanaf de eerste minuut in vliegen. Best Kept Secret is begonnen. Wie er geen zin in heeft, heeft hier niets te zoeken.

CONCERT:
Danny Brown, Best Kept Secret, Stage 1, vrijdag 21 juni 2013

MUZIEK:
32 is ie al, maar pas een jaar of twee geleden begon de carrière van rapper Danny Brown een beetje te lopen, met zijn gratis te downloaden album XXX. De plaat kwam uit bij Fool's Gold, het label van A-trak. Brown is kind van tienerouders in Detroit, die er volgens hem veel moeite voor hebben gedaan hem van de straat te houden. Dat lukte ze niet helemaal, maar het had een stuk slechter met de beste jongen af kunnen lopen. Genoeg voedingsbodem voor zijn rauwe undergroundtracks.

PLUS:

Danny Brown rolt zijn tong langs het gat waar de meeste mensen voortanden hebben. Zijn wilde afro wappert in het bescheiden windje, terwijl hij zijn voet op de monitor zet en ziet dat dit klusje als openingsact toch beter uitpakt dan hij in eerste instantie dacht. Danny Brown heeft geen 'echte' hits, fans vallen voor zijn rauwe sound. Zijn beats zijn hard en elektronisch, laten we het de Glasgow-interpretatie van trap noemen. Het zijn vooral die beats die hem naar de voorhoede pushen. Zijn teksten zijn grappig, niet al te inhoudelijk, maar wel goed voor wie een feestje komt bouwen. Hij rookt 'blunt' na 'blunt' na 'blunt' na 'blunt' na 'blunt' na 'blunt', rapt hij met die merkwaardige stem, een soort kruising tussen Andre 3000 en Dizzee Rascal. "I'm so swagged out".

MIN:
Hij lijkt zelf een beetje van te schrikken van de positieve respons en doet daadwerkelijk iets meer zijn best dan hij van plan leek. Zijn dj is verborgen achter zijn Mac, Danny zoekt het lagere deel van het podium op, maar echt contact met de fans zoekt hij niet. Het viel op Appelsap ook op, dat zijn live performance wat plichtmatig aandoet, alsof hij uit die hyperenergieke beats toch niet alle kracht weet te halen die erin zit. Gelukkig doen die beats deels zelf het werk.

CONCLUSIE:
Geheime missie 1 van Best Kept Secret is geslaagd: het hiphoppubliek is binnen. En vroeg ook. Dit is nu typisch een gebied waar dit nieuwe festival zich goed kan onderscheiden, mensen binnen hebben die hier zin in hebben, die het begrijpen en er hard op gaan. Hoe moet dat gaan, straks bij Macklemore en Tyler, The Creator?

CIJFER:
7

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12