3voor12 talkshow: Ticketinggigant: "Secondary ticketing heeft prijs concertkaartjes opgedreven"

Sebastian Monteban, directeur Worldticketshop, schuift aan in hol van de leeuw

Ingmar Griffioen ,

Zo'n drie jaar terug was het een hot item: Weet Waar Je Koopt, luidde de slogan. Het antwoord moest natuurlijk zijn: bij het enige echte verkoopadres van kaartjes. Drie jaar later ligt al tijden een wet in de la, die nog steeds naar de Eerste Kamer moet en kunnen al die tickethandelaren op internet gewoon blijven bestaan. In de 3voor12 Talkshow op Eurosonic Noorderslag schoof de grootste tickethandelaar van Nederland aan: Sebastian Monteban, directeur van Worldticketshop. Hij geeft toe dat secondary ticketing de prijs van concertkaarten heeft opgedreven.

Monteban: "Ik denk dat de primaire markt (officiële verkopers, artiesten, etc., red.), goed naar ons heeft gekeken en zag dat consumenten bereid zijn meer te betalen dan de prijzen die vroeger gevraagd werden." Ook legt hij uit waarom #ESNS tickets het, ondanks het snelle uitverkopen, niet goed doen op de zwarte markt.

Bekijk het interview hieronder, waarin Monteban vertelt over de ticketingwet die al ruim twee jaar in een la in Den Haag ligt en waarom die stof ligt te vangen, hoe de markt voor secondary ticketing werkt, over prijsopdrijving en in hoeverre hij last heeft van de crisis. Je vindt alle 22 talkshow-items in onze YouTube-playlist.