3voor12 draait (week 32): Moderat, Appelsap, Icarus Line & Pop. 1280 3voor12 draait (week 32): Moderat, Appelsap, Icarus Line & Pop. 1280

3voor12 Album van de Week is: The Staves - Dead & Born & Grown

, Redactie 3voor12

3voor12 draait (week 32): Moderat, Appelsap, Icarus Line & Pop. 1280

3voor12 Album van de Week is: The Staves - Dead & Born & Grown

Redactie 3voor12 ,

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3voor12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten, en om deze toe te lichten. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook een toplijstje uit. Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3voor12.

3voor12 draait

Luister 3voor12 draait op Spotify. 3voor12 is ook te vinden op Last.fm en Twitter.

3voor12 Single van de Week
CHVRCHES - The Mother We Share (Universal)

3voor12 Album van de Week
The Staves - Dead & Born & Grown (Warner)

3FM Album van de Week
Paramore - Paramore (Warner)

3FM Megahit
The Boxer Rebellion - Diamonds (Dying Giraffe)

Top 5:

1. Appelsap Sampler 2013
"Ik kijk uit naar o.a. Great Minds, Hydroboyz, DJ Rashad & DJ Spinn." (Aze de Vrieze)
"Meest benieuwd naar: Great Minds, Iron Galaxy en Waka Flocka Flame." (Christiaan Walraven)

2. The Icarus Line - Slave Vows (album, Agitated/Konkurrent)
"Stonden op Roadburn 2012 en mogen terugkomen voor editie van 2014 of #LGW13?" (Ingmar Griffioen)
"De vijfsterrenrecensies stromen terecht binnen. Hopelijk onstijgen ze hiermee de cult-status." (Stephan van Peursem)

3. Moderat - II
"Enorm benieuwd hoe de nieuwe nummers op Lowlands live zullen mengen met het oude werk." (Christiaan Walraven)
"Met name Bad Kingdom is heerlijk om je weekend mee te beginnen." (Tim Schakel)

4. Eric Copeland - Joke In The Hole (DFA/Konkurrent)
"Luchtig experiment van Black Dice-lid Eric Copeland, ik word er oprecht vrolijk van." (Stephan van Peursem)
"Iets minder hard dan zijn band Black Dice, wel minstens zo raar en geestig." (Atze de Vrieze)

5. Pop. 1280 - Imps Of Perversion (album, Sacred Bones/Konkurrent)
"Imps Of Perversion opent gemeen en excelleert in tracks als Nailhouse: ruim 7 minuten industriële post-punk met screams" (Ingmar Griffioen)
"Vuig, compromisloos, donker. Voor fans van Jesus Lizard, Barkmarket, METZ etc." (Stephan van Peursem)

ATZE DE VRIEZE Draait:

Appelsap sampler
Heel Amsterdam-Oost wil dit weekend op de foto met Waka Flocka Flame. De trap-rapper is de grote man op Appelsap, maar er is natuurlijk nog veel meer te doen. Ik kijk uit naar o.a. Great Minds, Hydroboyz, DJ Rashad & DJ Spinn.

Eric Copeland - Joke In The Hole (DFA/Konkurrent)
Iets minder hard dan zijn band Black Dice, wel minstens zo raar en geestig.

Marcel Fengler - Fokus (Ostgut Ton/NEWS)
Dettmann en Klock mogen dan de generaals van de Berlijnse club Berghain zijn, Marcel Fengler is hun betrouwbare eerste adjudant. Fengler bracht onlangs het album Focus uit op huislabel Ostgut Ton, met puristische, gelaagde grote-stads-techno, gemaakt voor de momenten dat het zo laat is dat het einde uit zicht verdwijnt.

CHRISTIAAN WALRAVEN Draait:

Moderat - II
Modeselektor en Apparat brachten in 2009 een van mijn favoriete albums van de afgelopen jaren uit. Nu is er eindelijk de opvolger, en hij stelt niet teleur. Met Bad Kingdom begint hij gelijk sterk en tot het einde blijft de plaat boeien. Ik ben enorm benieuwd hoe de nieuwe nummers op Lowlands live zullen mengen met het oude werk.

Editors - live op London Calling 2005
Het allereerste Nederlandse optreden van Editors op London Calling 2005 staat mij nog enorm goed bij. Een band waar ik voor het festival nog geheel niet van had gehoord en waarvan ik na het festival gelijk fan was. In de jaren daarna heb ik de band zeker nog 6x gezien en inmiddels zijn ze uitgegroeid tot stadionniveau. Erg benieuwd hoe ze het gaan doen als headliner op Lowlands.

Appelsap Sampler 2013
De afgelopen jaren heb ik vanwege vakantie telkens Appelsap moeten missen, maar dit jaar ga ik dan eindelijk. Waar ik het meest naar benieuwd ben: Great Minds, Iron Galaxy en Waka Flocka Flame.

INGMAR GRIFFIOEN Draait:

The Icarus Line - Slave Vows (album, Agitated/Konkurrent)
Intense post-hardcore en -rock uit L.A., die heel fraai gepaard ging met de terugkeer van Luisterpaal-baas Stephan van Peursem. Goede, toegankelijke opener ook van dit zesde album alweer... Stonden op Roadburn 2012 en mogen best terugkomen voor de editie van 2014 of #LGW13?

Pop. 1280 - Imps Of Perversion (album, Sacred Bones/Konkurrent)
Savages duister en sinister? Jazeker, maar die post-punk kan nog heel wat duisterder en vooral naargeestiger. Bijvoorbeeld door Pop. 1280 uit Brooklyn, wiens laatste plaat m'n jaarlijstke van 2012 haalde. Imps Of Perversion opent gemeen met Lights Out, kent ook 'luchtiger' momenten, maar excelleert in tracks als Nailhouse: ruim 7 minuten industriële post-punk met screams en brute no-nonsense teksten.

Dan le Sac vs. Scroobius Pip - Stunner (clip)
Heftige nieuwe single van het onvolprezen 'hiphop'-duo Dan le Sac vs. Scroobius Pip. De clip is ook de moeite waard. En er is meer goed nieuws, want Stunner is de voorbode van album Repent Replenish Repeat, dat 4 oktober uitkomt.

STEPHAN VAN PEURSEM Draait:

The Icarus Line - Slave Vows (Agitated/Konkurrent)
Meeslepende, harde rockplaat. De vijfsterrenrecensies stromen terecht binnen voor deze plaat voor de voormalige post-hardcore band uit L.A.. Het geluid van de band is breder geworden, soms ook toegankelijker, zonder aan intensiteit in te boeten. Hopelijk onstijgen ze hiermee de cult-status.

Eric Copeland - Joke In The Hole (DFA/Konkurrent)
Black Dice lid Eric Copeland speelt met structuren, samples en geluiden op deze plaat en verstopt in elke track wel een grappige hook of sample. Luchtig experiment, ik word er oprecht vrolijk van.

Pop. 1280 - Imps Of Perversion (Sacred Bones/Konkurrent)
Weer een heerlijk ongezellige plaat van deze band uit Brooklyn. Vuig, compromisloos, donker. Voor fans van Jesus Lizard, Barkmarket, METZ etc.

TIM SCHAKEL Draait:

Pinkunoizu- The Drop (Fulltime Hobby/Konkurrent)
Voor wie in het weekend de werkzorgen wil vergeten. Met Pinkunoizu beland je in een psychedelische droomwereld. Mede mogelijk gemaakt door de mooie soundscapes en de ritmesectie, die door herhaling het hypnotiserende effect versterkt.

Moderat - II
Vorige week door ons gebombardeerd tot Album van de Week. Met name het nummer Bad Kingdom is een heerlijk nummer om je weekend mee te beginnen. Het nummer heeft een goede groove en door de goede zangmelodie een ijzersterk refrein. Tip: Moderat staat op Lowlands.

Splashh - Comfort (Kanine/News)
Een indieband met shoegaze invloeden. maar zeker niet ontoegankelijk. De gitaar riffs en zanglijnen zijn behoorlijk catchy vergeleken met obscure shoegaze bands.Bovendien kan je door de vele uptempo nummers uitstekend dansen op deze plaat.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12