Jacco Gardner wint 3voor12 Award 2013

Cabinet Of Curiosities is het beste Nederlandse album van het afgelopen jaar

Redactie 3voor12 ,

Het album Cabinet of Curiosities van Jacco Gardner heeft de 3voor12 Award 2013 gewonnen. De prijs voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 12 maanden werd dinsdagavond 17 september uitgereikt tijdens de Award Show in de Melkweg, Amsterdam. Het is de tiende keer dat deze muziekprijs is uitgereikt.

Jacco Gardner ontving de 3voor12 Award en een geldbedrag van €1203,12 uit handen van 3voor12 eindredacteur en juryvoorzitter Willem van Zeeland.

Een citaat uit het juryrapport:
"De winnaar heeft een album gemaakt waar je lekker bij weg kunt dromen, en waar je een hele wereld bij kan fantaseren. Het resultaat klinkt misschien bestudeerd uit een ver verleden, maar er is zeker heel goed over nagedacht: zo zijn alle koortjes van ABBA-niveau qua catchyness. Dit is zo'n Nederpopklassieker waar je twintig jaar later nog over praat, een tijdloos album. De winnaar van de 3voor12 Award is Jacco Gardner voor zijn album Cabinet Of Curiosities."

De Award Show in de Melkweg werd gepresenteerd door Roosmarijn Reijmer en was rechtstreeks te volgen op 3FM en 101.tv tussen 22.00-01.00 uur. Het publiek genoot van optredens van de genomineerden Mister & Mississippi, Great Minds, Pien Feith en Applescal. Winnaar Jacco Gardner sloot de avond af.

De shortlist van genomineerde albums voor de 3voor12 Award 2013:
Applescal - Dreaming In Key (Eigen Beheer/Atomnation)
The Child of Lov – The Child of Lov (V2/Domino)
Daily Bread - Iterum (Excelsior)
Great Minds - Great Minds (Top Notch)
Jacco Gardner - Cabinet Of Curiosities (Excelsior/Trouble In Mind)
Legowelt - The Paranormal Soul (Clone)
Mister And Mississippi - Mister And Mississippi (V2)
Mozes & The Firstborn - Mozes & The Firstborn (Top Notch)
The Opposites - Slapeloze Nachten (Top Notch)
Pien Feith - Tough Love (V2)
Tessa Rose Jackson - Songs From The Sandbox (Monocle)
traumahelikopter - traumahelikopter (Excelsior)

Over de 3voor12 Award
De 3voor12 Award is dit jaar voor de tiende keer uitgereikt en behalve eeuwige roem is er ook een geldprijs van €1203,12 aan verbonden. De jury bestaat dit jaar uit de volgende leden: Minco Eggersman (at the close of everyday, 10 jaar geleden de eerste winnaar), Mr. Polska, Mathias Janmaat (Bombay Show Pig), DJ Wannabeastar, Lisa de Jongh (London Calling Paradiso, Kindamuzik, nu.nl), Johan Dollekamp (het platenzaakicoon van Nederland, Popeye Hengelo), Sander Hoogendoorn (3FM), Johan Gijsen (Tivoli Utrecht, Le Guess Who, Into The Great Wide Open) en de vier publieksjuryleden Leonie Veerman, Ruben van Dijk, Rimbert Morsch en Chris Camfferman.

Eerdere winnaars van de 3voor12 Award: at the close of everyday (2004), Voicst (2005), Opgezwolle (2006), Aux Raus (2007), De Jeugd Van Tegenwoordig (2008), De Staat (2009), Moss (2010), I Am Oak (2011) en Blaudzun (2012).