#LC12: Theme Park doet niet aan winter

Aanstekelijke zomerpopliedjes verwarmen de zaal

Laurence Tanamal ,

Theme Park, de naam alleen al roept genoeg associaties op met blijdschap en felgekleurde springkussens. In een stampvolle bovenzaal die nog een aura draagt van Exitmusic’s onheilspellende muziek staat de band klaar om de laatste boze geesten te verdrijven. Met liedjes die net zo vrolijk zijn als bandlid Marcus Naughton’s overhemd is het tijd om te laten zien wie de nieuwe britrocksensatie van de komende jaren kan worden.

CONCERT
Theme Park, London Calling, Amsterdam Paradiso, Kleine Zaal, 3 november 2012

MUZIEK

Theme Park is opgericht door de broers Miles en Marcus Haughton, waarna gitarist Oscar Manthorpe, bassist Ric Hollingbery en drummer Phil Jordan zich bij hen aansloten. Ze hebben net een EP’tje uit genaamd Wax EP die vol staat met aanstekelijke liedjes. Hun geluid valt niet per direct te classificeren onder één genre. Denk aan melodieuze gitaarpop in de lijn van Bloc Party (zij hebben Theme Park ook gevraagd voor een tour), waar allerlei kleine details aan toegevoegd worden. Van atmosferische XX-gitaartjes tot aanzwellende synthesizers.

PLUS
Het is jammer dat het nu winter is, want Theme Park is een bandje wiens muziek zich prima laat lenen voor de felle zomerzon. Elk nummer lijkt wel een herinterpretatie van Ginger Ninja’s Get In Line For The Sunshine, zulke vrolijke vibes stralen zij uit. Ze krijgen het publiek in ieder geval aan het dansen met hun hoge samenzang die doet denken aan Metronomy en hun olijke funkgitaartjes. Er stonden duidelijk vier jongens netjes naast elkaar op het podium die er elk hun eigen feestje van maakten. Ruud Gullit look-a-like Miles Haughtun pakte af en toe zijn microfoon van het standaard om al dansend en met gesloten ogen te zingen en te feesten.

MIN
Soms stond de band met vier tegelijk te zingen, wat zeker bijdroeg aan de gezamenlijke feestsfeer, maar ook te vaak een warboel aan stemmen werd. Dat kan nog wel wat soepeler.

CONCLUSIE
Elk liedje dat zij vanavond brachten was een potentiële zomerhit. Niks gecompliceerde songstructuren of diepzinnig liedjessmeden. Als Theme Park een attractiepark was stond deze vol met dansvloeren en gratis ijsjes voor iedereen. Als zij hun liedjes en samenzang in de toekomst nog wat aanscherpen kan de band volgend jaar moeiteloos een vaste gast worden bij de zomerfestivals.

CIJFER:
7